Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Національному музею імені Богдана та Варвари Ханенків нададуть у постійне користування земельну ділянку для створення міжнародного мистецького простору

17 лютого 2022 року, 18:44

Національному музею імені Богдана та Варвари Ханенків нададуть у постійне користування земельну ділянку для створення міжнародного мистецького простору. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради. Рішення підтримав 91 депутат.

Національний музей знаходиться у Шевченківському районі на вулиці Терещенківській, 17-Г.

За словами депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайла Терентьєва, музею імені Богдана та Варвари Ханенків нададуть земельну ділянку в постійне користування для реконструкції нежитлової будівлі з подальшою експлуатацією та обслуговуванням будівель закладів культурно-просвітницького спрямування.

«Після підтримання рішення про передачу земельної ділянки в музеї розпочнеться реконструкція будівлі, яка потребує оновлення. Це дозволить перетворити будинок на ще один мистецький простір, який зможуть відвідувати кияни та гості столиці. Національний музей імені Богдана та Варвари Ханенків – це артпростір європейського рівня, який є вагомим надбанням нашої країни та має славетну колекцію витворів світового мистецтва», – зазначив Михайло Терентьєв.

Депутат додав, що з 1919 року музей імені Ханенків – провідний музей світового мистецтва в Україні, який репрезентує найвизначніші мистецькі колекції Європи, Азії та Давнього світу й розташований у двох будівлях – унікальному особняку Ханенків та будівлі, яка до створення музею належала родині Сахновських.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]