Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Оболонський острів перетвориться на сучасну територію відпочинку киян і залишиться заповідною зоною – Олександр Возний

29 квітня 2021 року, 17:17

Оболонський острів перетвориться на сучасну територію відпочинку для киян. Вже наступного літа він тішитиме мешканців столиці зручною інфраструктурою і безпечними місцями для відпочинку. Про це повідомляє Управління екології та природних ресурсів КМДА.

«Наш план із перетворення Оболонського острову на сучасну зону відпочинку містян – амбітний і непростий. Адже ми маємо знайти баланс між комфортом для людей і збереженням природно-заповідного фонду. Але ми вже не тільки маємо конкретний, покроковий план робіт, а й почали прибирання острову від сухостою і сміття. До того ж, уже будують пішохідний міст на острів Оболонський, про який розповідав Київський міський голова Віталій Кличко», – зазначив начальник Управління екології та природніх ресурсів Олександр Возний.

Для справжнього відпочинку на природі на острові обладнають зелені зони, пішохідні доріжки, пляжі, дитячі та спортивні майданчики, спеціальні місця для відпочинку людей похилого віку. Для інфраструктури та комфорту забезпечать сучасне освітлення, рішення для безпеки, а також побудують причал для суден і човнів.

план передбачає максимальне збереження флори і фауни острова, що входить до регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови», тож тут залишається і заповідна зона.

«Незабаром все це стане реальністю, а ми в Управлінні екології сприятимемо тому, щоб все було якісно, вчасно і з мінімальним втручанням у природний фонд», – запевнив Олександр Возний.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]