Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: У Києві реалізується пілотний проєкт із автоматичної фотофіксації порушень правил паркування

16 квітня 2021 року, 18:12

Протягом 60 днів на вул. Басейній, поблизу Бессарабської площі, як експеримент працюватиме інноваційна система здійснення автоматичної фотофіксації фактів порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів. Важливо, що нова система передбачає мінімізацію впливу людського фактора – фіксація порушень здійснюється без інспекторів з паркування. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Проєкт реалізується спільно з компанією Municipality Parking Services. Для його реалізації вже встановлені всі необхідні технічні пристрої – 8 пристроїв для фотофіксації фактів порушення правил зупинки, стоянки та паркування, 6 платіжних терміналів – у кожному по 3 камери, та 12 сенсорних датчиків, які вмонтовані в місця для паркування. Встановлені камери охоплюють весь паркувальний майданчик», – зазначив Олександр Густєлєв.

За його словами, всі факти порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів фіксуватимуться в автоматичному режимі, без додаткового залучення інспекторів з паркування. Камери та сенсорні пристрої фіксуватимуть момент зупинки транспортного засобу і час його знаходження на паркувальному майданчику, номерні знаки автомобіля, та чи не відбувається порушення правил дорожнього руху.

«Звертаю увагу автомобілістів, що на стадії пілотного проєкту плата за паркування транспортного засобу не стягується», – наголосив Олександр Густєлєв.

У разі успішної реалізації пілотного проєкту розглядатиметься можливість для поступового впровадження цієї системи на інших парувальних майданчиках міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]