Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Свистунов: «Члени архітектурно-містобудівної ради надали фахові зауваження з приводу реалізації житлового комплексу на Осокорках»

15 липня 2020 року, 15:03

Реалізація проекту комплексної забудови житлового масиву на Осокорках повинна відбуватися у відповідності до чинного будівельного та природоохоронного законодавства, при дотриманні вимог міста та його жителів. Про це розповів директор Департаменту містобудування та архітектури – Головний архітектор м. Києва Олександр Свистунов під час засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури.

Так, сьогодні було розглянуто ескізний проєкт (коригування) по об’єкту «Комплексна забудова території об’єктами житлового і соціально-побутового призначення (1, 2, 2а мікрорайони) житлового масиву Осокорки-Центральні у Дарницькому районі м. Києва. 2 черга будівництва. Коригування».

«Позиція столиці не змінилася. Будь-який забудовник, заходячи в місто, має ставитись до нього з повагою. Ми завжди наголошуємо на обов’язковому забезпеченні майбутніх жителів повною соціальною інфраструктурою: школами, садочками, лікарнями, парками, місцями для паркування автотранспорту тощо», – зазначив Олександр Свистунов.

Після вивчення представлених матеріалів фахівці висловили свою професійну думку та наголосили на важливості освоєння території для міста. Логічним завершенням архітектурно-містобудівної ради стане протокол за результатами засідання, у якому будуть зазначені всі рекомендації. Експерти підтримали думку про необхідність добудови будинків, що вже розпочали зводити за кошти інвесторів, для забезпечення квартирами усіх вкладників (а таких близько 450) та запропонували переробити більшу частину проєкту у відповідності до сучасних вимог, адже представлені об’ємно-планувальні рішення нової території відверто застарілі.

«Об’єкти будівництва, що суттєво впливають на містобудівну ситуацію в місті обов’язково мають бути представлені на архітектурно-містобудівній раді. Забудовники повинні працювати прозоро, без шкоди місту та йти на діалог. Кияни мають право знати, як буде освоюватись територія столиці. Адже Київ, насамперед, повинен бути містом, комфортним для його жителів», – заявив Головний архітектор м. Києва.

Члени архітектурно-містобудівної ради наголосили, що ця територія дуже цінна для столиці та має свій неповторний ландшафт. Тому необхідно приділити особливу увагу об’ємно-планувальним рішенням для комфортного проживання майбутніх мешканців, враховуючи сучасні вимоги та тенденції світової та європейської практики. Житловий комплекс має бути самодостатнім, а не стати додатковим навантаженням на вже існуючу соціальну, інженерну та транспортну інфраструктуру.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]