Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Керівники підприємств усіх форм власності зобов’язані оперативно розчищати закріплені території від снігу

21 грудня 2021 року, 12:23

Балансоутримувачі усіх форм власності несуть персональну відповідальність за стан прибирання прилеглих територій. Особлива увага – до зупинок громадського транспорту, пішохідних переходів, станцій метро, під’їздів до закладів освіти та лікарень. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

Він також розповів, що від початку опадів до роботи задіяли близько 5000 працівників комунальних служб. Також наслідки снігопаду долали понад 600 одиниць техніки. Із них – 385 одиниць техніки КК «Київавтодор», близько 80 одиниць техніки КП УЗН та 140 одиниць техніки керуючих компаній районів. Використали майже 3 тисячі тонн піщано-соляної суміші.

«Наша першочергова задача – безпечне місто. Закликаю керівників підприємств не нехтувати обов’язком – оперативно реагувати на погіршення погодних умов. Це ваша персональна відповідальність. Близько 100 інспекторів благоустрою від 6:00 ранку моніторять вулиці у посиленому режимі. Особлива увага – на якість прибирання транспортних магістралей, тротуарів, зупинок громадського транспорту, пішохідних переходів», – прокоментував Олексій Кулеба.

Він додав, що за 3 години роботи столична інспекція з благоустрою вже внесла понад 350 приписів та склала декілька десятків адмінпротоколів.

Відповідно до чинних Правил благоустрою м. Києва, балансоутримувачі зобов’язані належно утримувати свої ділянки. Зокрема, прибирати сніг та ожеледь на 10-метровій ділянці навколо об’єкта.

Нагадуємо, за пересуванням снігоприбиральної техніки можна стежити онлайн: https://clean.kyivcity.gov.ua/

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]