Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Кожне рішення в Києві має враховувати питання безбар’єрності

16 грудня 2021 року, 16:42

Столиця активно впроваджує принципи безбар’єрності в нових громадських просторах, при будівництві споруд, переоснащує наявну інфраструктуру для потреб людей із інвалідністю. Продовжується серія навчальних семінарів для структурних підрозділів КМДА: керівників райдержадміністрацій, департаментів та комунальних підприємств. Сьогодні лекцію із теми принципів універсального дизайну в громадських приміщеннях провів консультант із доступності від «Глобального альянсу доступних технологій та середовищ» Олександр Ворона. Про це повідомив очільник міського комітету доступності, перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Кожен публічний простір має бути пристосований до всіх груп населення. Понижені бордюри, пандуси, тактильна плитка – безумовно, важливі, але це лише одна зі складових частин широкого філософського поняття безбар’єрності. Ми прагнемо до того, щоб кожне рішення в місті ухвалювалось із урахуванням інклюзії та принципів універсального дизайну», – прокоментував Олексій Кулеба.

Він додав, що одним із головних завдань, які перед собою ставить міський комітет доступності, щоб у кожному департаменті, комунальному підприємстві, в усіх РДА були визначені відповідальні за напрям роботи з безбар’єрності.

«Ми перезавантажуємо роботу комітету доступності та оновлюємо склад районних комітетів. Туди максимально мають бути долучені представники громадських організацій, які безпосередньо працюють із людьми з інвалідністю. Чути, враховувати, дослухатись. Нічого для нас без нас – так звучить важливий меседж у темі інклюзії, і ми націлені його неухильно дотримуватися», – додав перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.

За словами Олексія Кулеби, у сучасних громадських просторах обов’язково враховують принципи універсального дизайну. Приклади безбар’єрних територій: Арсенальна площа, парк на Троєщині, парк «Наталка» та багато інших.

Довідково.

У столиці проживають понад 160 тисяч людей із інвалідністю, із них майже 12 тисяч – діти до 18 років.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]