Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Створюємо нові громадські простори – лише восени демонтували до 2000 незаконних елементів благоустрою (+фото)

16 грудня 2021 року, 10:02

Столиця поступово звільняється від тимчасових споруд, автомагазинів, точок стихійної торгівлі, що розміщені без дозвільних документів. Вони засмічують територію, загромаджують тротуари та заважають перехожим вільно пересуватися. Лише за три місяці осені демонтажні бригади прибрали з вулиць Києва майже 2000 незаконних елементів благоустрою. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Переконаний, коефіцієнт корисної дії міста полягає саме в конкретних прикладах. Коли занедбані території перетворюються на сквери, стають безбар’єрними тротуари, з’являються нові публічні простори, місто починає «дихати». Саме для цього ми щодня звільняємо столицю від незаконних споруд, яким не місце в цивілізованому мегаполісі. Висловлюю величезну подяку фахівцям КП «Київблагоустрій». Попри складні умови праці, лише тимчасових споруд за три місяці демонтували майже 300», – прокоментував Олексій Кулеба.

Він додав, яскравим прикладом осені є територія навколо метро біля ВДНГ. У жовтні там демонтували 40 тимчасових споруд, що не мали належних дозволів та заважали проходу до метро.

Також у жовтні масштабний демонтаж незаконних торговельних споруд відбувся на Лісовому масиві. Там звільнили майже 8 тисяч кв. м комунальної землі.

Восени бригади КП «Київблагоустрій» демонтували найбільше незаконних елементів благоустрою в Деснянському, Дарницькому та Голосіївському районах.

«Прикладів дуже багато: звільнені від тимчасових споруд велодоріжка на Бальзака, території біля Дарницького вокзалу та парку «Кіото». Майже 30 купав прибрали у вересні в Голосіївському районі. Загалом щодо пересувної торгівлі досить вагомі результати – за три місяці прибрали близько 130 нелегальних автокав’ярень. Також демонтували майже пів сотні літніх майданчиків, які незаконно розміщувались на території міста», – додав директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

Він наголосив, що під час роботи досить часто фахівці з демонтажів наражаються на небезпеку. Власники незаконних споруд застосовують фізичну силу, погрожують зброєю, пошкоджують спецтехніку, всіляко блокують роботу, аби завадити демонтажу.

Тимур Ткаченко закликав підприємців дотримуватися законних вимог представників міста, які виконують свою роботу. Відповідно до Правил благоустрою міста Києва, об’єкти, що не мають пакету дозвільних документів на розміщення, підлягають демонтажу.

Демонтаж незаконних елементів благоустрою восени 2021 року

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]