Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: У Києві з’явились 9 нових майданчиків для вигулу та дресирування тварин (+фото)

19 січня 2022 року, 11:38

Київ як європейське місто приділяє серйозну увагу сфері захисту тварин. Лише у минулому році в місті з’явились 9 нових вигульних майданчиків для чотирилапих. Переважно у парках та скверах, де власницькі тварини можуть набігатись без повідця. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Тисячі родин у столиці виховують домашніх улюбленців, тож обладнані тренажерами безкоштовні місця для вигулу мають бути нормою для нашого міста. Минулого року влаштували 9 сучасних просторів для тварин, переважно у парках і скверах, де вони нікому не заважають. Наприклад, на Петра Вершигори роками було звалище сміття, а нині – облаштували майданчик на понад 800 кв. м. Поступово місто розбудовує мережу зон для вигулу, і цього року робота продовжується», – повідомив Олексій Кулеба.

Майданчики для вигулу та тренування влаштовані спільними зусиллями КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», КО «Київзеленбуд» та його структурними підрозділами в районах.

Нові території для вигулу у 2021 році з’явились на таких локаціях:

  • парк «Перемога»;
  • зелена зона на вул. Празькій;
  • сквер на вул. Вершигори, 5;
  • парк на Троєщині;
  • парк «Лебедине»;
  • парк «Совки»;
  • парк «Радунка»;
  • парк «Привокзальний»;
  • парк «Орлятко».

Також у столиці минулого року облаштували 50 сучасних зоокомплексів.

Олексій Кулеба додав, що тема місць для вигулу є важливою і для містян, тож традиційно серед проєктів Громадського бюджету виграють ідеї облаштування нових майданчиків. Два проєкти ГБ планується реалізувати у цьому році у Дарницькому та Подільському районах столиці.

Загалом у Києві на сьогодні діють понад 70 зон та майданчиків для вигулу власницьких тварин.

Адреси майданчиків та зоокомплексів можна дізнатись на інтерактивній мапі на сайті КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

Олексій Кулеба повідомив, що у 2022-му також продовжиться реалізація проєкту із будівництва Центру захисту тварин на Автопарковій. За його словами, на зведення сучасного центру з притулками, центром адопції і ветклінікою в бюджеті столиці на цей рік передбачено 27 млн грн.

Майданчики для вигулу домашніх тварин

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]