Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київському зоопарку відзначили Міжнародний день захисту дітей (+фото)

01 червня 2022 року, 15:58

У Київському зоологічному парку державного значення відбувся загальноміський захід до Міжнародного дня захисту дітей «Наше право – мирна та вільна Україна!». У заході взяли участь близько 200 осіб із числа отримувачів соціальних послуг мережі Центрів соціальних служб м. Києва з числа сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщених осіб, сімей учасників АТО та військовослужбовців ЗСУ. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Сьогодні День захисту дитини несе зовсім інший сенс. Із початку вторгнення у Києві постраждали 29 дітей, 4 із яких, на жаль, загинули. Ці невтішні цифри змінили світогляд багатьох щодо захисту дітей та їхніх прав. На цьому заході є діти військовослужбовців, вимушені переселенці або які виїхали з окупованих територій і на власні очі побачили жахи війни. Але діти не завжди відчувають психотравму, вона може проявитися пізніше. Наше завдання сьогодні зробити так, щоб діти дивилися на світ позитивно, і максимально нівелювати наслідки цієї психологічної травми. Нинішній захід – це важливий крок саме для психологічного розвантаження дітей, можливість подарувати  їм відпочинок, розваги, посмішку та гарний настрій», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що з початку вторгнення міська влада завдяки роботі Служби у справах дітей та сім’ї евакуювала з Києва понад 200 дітей з дитячих будинків сімейного типу та Центрів соціально-психологічної реабілітації. Крім того, понад 1000 дітей-сиріт виїхали до країн Європи у супроводі законних опікунів.

У рамках акції родини взяли участь у пошуковому квесті «Право на цікавинки», під час якого виконали 10 простих завдань, що допомогли їм знайти цікаві факти про тварин та об’єднатися. Кожна команда отримала сюрприз – спеціальний жетон на порцію корму для тварин контактного зоопарку.

Також працював інформаційний майданчик щодо практичного дотримання та реалізації прав дитини під час воєнного стану від фахівців Служби у справах дітей та отримання соціальних послуг мережі центрів соціальних служб столиці України.

Психологи Київського міського центру соціальних служб надавали первинні консультації сім’ям із числа внутрішньо переміщених осіб та сімей, що опинились у складних життєвих обставинах. Діти та батьки змогли долучитись до роботи десяти творчих локацій і сімейних патріотичних творчих майстерень, таких як: «Браслети перемоги» (виготовлення браслетів у національних традиціях), «Національний оберіг» (виготовлення ляльки-мотанки), «Пряник добра – смак Перемоги» (прикрашання пряників декором за мотивами українських традицій), «Булавка UA» (виготовлення патріотичного стильного аксесуару).

Діти також створювали особливу мапу київського зоопарку, відвідували локації вуличної ігротеки «Файні розваги» та брали участь у інтерактивній програмі «Маємо суперправо – жити в мирі та бути щасливими!».

Організатором цього заходу виступила Служба у справах дітей та сім’ї КМДА в партнерстві з Київським міським центром соціальних служб та Київським міським центром «Родинний дім». 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]