Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 14 квітня (+повний текст, відео)

14 квітня 2021 року, 10:48

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко, зокрема, інформує:  

- на скільки збільшилася кількість хворих на COVID-19 у Києві; 

- скільки хворих на коронавірус перебуває у столичних лікарнях;

- про те, як в столиці лікують хворих на коронавірус дітей;

- про обмежувальні заходи в столиці;

- про ремонт доріг в Києві.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Хочу поінформувати вас про ситуацію у столиці та дії міської влади.

Динаміка захворюваності в Києві залишається, на жаль, високою. Кількість хворих на коронавірус, летальних випадків та госпіталізованих пацієнтів – суттєво не зменшується.

Минулої доби в місті виявили 1457 інфікованих. Померли 47 людей. 21 жінка та 26 чоловіків. Усього за період пандемії в столиці 4021 летальний випадок від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 180 066.

Серед тих, хто захворіли: 825 жінок віком від 18-ти до 95-ти років. Та 40 дівчаток від шести місяців до 17-ти років. А також. 562 чоловіки віком від 18-ти до 92-ох років. Та 30 хлопчиків від чотирьох місяців до 17-ти років. Захворіли, зокрема, 22 медики.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 225 пацієнтів з діагнозом COVID-19. Це дуже багато…

А також госпіталізували 311 хворих з підозрою на коронавірус та пневмоніями. Тобто, загалом в стаціонари медзакладів за добу потрапили 536 людей.

Одужали минулої доби в Києві 713 людей. Усього коронавірус подолали 112 534 мешканці столиці. Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 311. У Дніпровському – 252. Та в Деснянському і Солом’янському районах – по 138 випадків.

Як бачимо, не зменшується, на жаль, кількість госпіталізованих пацієнтів. І хворих у важкому стані. Загалом у стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 4261  хворий на коронавірус.

3173 пацієнтів – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 3728 людей. Під апаратами ШВЛ – 65 хворих. Заповненість ліжок в комунальних медзакладах сьогодні – майже 71 відсоток.

Я вже говорив, що останнім часом більше хворіє і дітей. За словами медиків, у дітей став складніший перебіг хвороби. Також у стаціонарах медзакладів є діти, які потребують кисневої підтримки, яких раніше було значно менше.

Вчора я перевірив, як лікують пацієнтів у міській дитячій  інфекційній лікарні. На сьогодні в медзакладі їх – 41. П’ятеро дітей перебувають на кисневій підтримці. Одна дитина – в реанімації.

Медики зазначають, якщо в першу хвилю захворюваності в лікарні потрапляли переважно підлітки. То тепер більшість пацієнтів – дошкільнята. І з більш складним перебігом хвороби та її наслідками.

Від початку року в міській дитячій інфекційній лікарні медичну допомогу отримали понад 300 дітей.

Серед сьогоднішніх пацієнтів, зокрема, двоє малюків, яким по півтора місяці.

Пропоную вам коротке відео, яке я зняв у цьому медзакладі.

(ВІДЕО)

Лікарі говорять, що запроваджені в місті обмеження дають перші результати. Але зазначають, що ситуація складна.

Тому я звертаюся до всіх: дотримуйтесь елементарних правил, бережіть своїх дітей. І якщо ми призупинили заняття у школах, це означає, що діти не повинні збиратися великими компаніями, відвідувати публічні місця з великим скупченням людей, де є великий ризик інфікування.

Якщо закрили садки – це означає, що  не треба вести маленьких дітей на дитячі майданчики.

Пояснюйте дітям правила безпеки! Показуйте, як їх дотримуватися власним прикладом!

Наступне. 

Оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, сьогодні вранці комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у Києві. – На два тижні, тобто до 30 квітня. 

У нас немає іншого вибору. Інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих. Інакше смертей буде ще більше.

Тому до 30 квітня в місті діятимуть раніше запроваджені обмеження.

Зокрема:

Залишаться закритими всі школи і дитячі садочки. 

Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками. Тобто, виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Заклади громадського харчування працюють тільки на виніс чи доставку.

Не працюють продуктові ярмарки. 

Я ще раз підкреслю, що керівники установ, підприємств та закладів мають відправити співробітників на дистанційну роботу. Або, кому можливо, надати відпустки.

Увесь перелік обмежень та норм роботи, ухвалений рішенням комісії з надзвичайних ситуацій міста, опублікований на сайті КМДА.

Я закликаю всіх поставитися свідомо до ситуації! Та дотримуватися необхідних правил! Не час бути легковажними!

Сьогодні головне завдання – зберегти здоров’я і життя киян. Допомогти і нашим медикам впоратися з цією хвилею хвороби. 

Не нехтуйте своєю безпекою! Маски, дистанція, антисептики. Увага до свого здоров’я!

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ

Коли в місті розпочнеться повномасштабний ремонт доріг? 

Комунальна корпорація «Київавтодор» вже розпочала дорожній сезон. Ми ремонтуємо дороги і мости, що не бачили оновлення по 40-50 років! 

Сьогодні, зокрема, тривають роботи на вулиці Милославській. Там  дорожники влаштували нижній шар асфальтового покриття на частині від вулиці Радунської до вулиці Оноре де Бальзака.  

Триває капітальний ремонт і на вулиці Чорнобильській. Там вже влаштовують основу для тротуарів і велодоріжки. Встановлюють нові бордюри.

На вулиці Борщагівській теж влаштували нижній шар покриття. І працюють далі.

Тривають роботи на Пейзажній алеї. Там оновлюють оглядові майданчики і підпірні стінки, сходи та мережу освітлення. Встановили камери відеоспостереження і тривожну кнопку.

Розпочинають дорожники і завершальний етап реконструкції проспекту Степана Бандери.

Також розпочинається капітальний ремонт Кільцевої дороги. На першому етапі оновлять ділянку від Одеської площі до вулиці Луценка у напрямку Жулян.

Це я назвав тільки деякі проекти із запланованих на цей рік.

Навіть в умовах великої фінансової кризи, спричиненої пандемією, ми продовжуємо оновлювати інфраструктуру столиці. Об’єкти, які не ремонтували десятиліттями!

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

Бережіть себе! І до зустрічі!

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]