Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 26 лютого (+повний текст, відео)

26 лютого 2021 року, 11:03

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації у столиці.

Віталій Кличко інформує:
 
- на скільки збільшилася кількість інфікованих на COVID-19 у Києві;
 
- скільки хворих на коронавірус перебувають у лікарнях;
 
- скільки киян померли від грипу минулого року;
 
- скільки медиків вакцинували у столиці;
 
- скільки школярів та педагогів хворіють на коронавірус;
 
- щодо добудови Подільсько-Воскресенського мосту;
 
- про закупівлю вагонів для столичного метро.

Добрий день!

Вітаю всіх, хто нас дивиться! Продовжую інформувати вас про ситуацію у столиці та дії міської влади.

У Києві кількість хворих на коронавірус, на жаль, продовжує збільшуватись. За минулу добу виявили 748 інфікованих. Померли 15 людей. Усього за період пандемії у столиці 2635 летальних випадків від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 137076.

Серед тих, хто захворіли: 415 жінок віком від 18-ти до 93-ох років. Та 22 дівчинки від шести місяців до 17-ти років. А також 292 чоловіки віком від 18-ти до 93-ох років. Та 19 хлопчиків від шести місяців до 17-ти років. Захворіли, зокрема, 15 медиків.

Не зменшується і кількість госпіталізованих. До лікарень столиці минулої доби потрапили 77 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужала за добу в Києві 561 людина. Усього коронавірус подолали 93402 мешканці столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 140. У Деснянському – 125. Та в Дніпровському районі – 90 випадків.

У стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 1455 хворих на коронавірус. Із них 7 дітей. 967 пацієнтів – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 1088 людей. Під апаратами ШВЛ – 31 хворий. Заповненість ліжок в комунальних медзакладах – понад 33 відсотки.

Хочу зазначити, що збільшилась у Києві також кількість хворих на грип та ГРВІ. За даними «Київського міського лабораторного центру МОЗ України», минулого тижня в столиці зареєстрували майже 13 тисяч хворих. Із них: понад 7,5 тисячі дорослих та понад 5,3 тисячі дітей. Майже 50 відсотків хворих дітей – шкільного віку. До медзакладів госпіталізували 582 людини, серед них – 58 дітей.

Тому вкотре закликаю всіх берегтися. Дотримуватися елементарних правил. І при перших же ознаках хвороби – звертатися до лікарів. Бо тільки минулого року у столиці від ускладнень після грипу померли 676 людей.

Щодо навчального процесу. На сьогодні в Києві працюють усі школи та дитячі садочки. На карантин зачинені окремі групи чи класи в деяких виховних та навчальних закладах. Так, на дистанційному навчанні перебувають 196 класів у 103-ох школах столиці. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 250. Також хворіють 148 педагогів.

У дитячих садочках – через виявлені випадки вірусу – тимчасово закриті 37 груп у 32-ох садках. Наповненість дітей у садочках – майже 60 відсотків.

Наступне. У Києві, як у всіх регіонах країни, стартувала вакцинація проти COVID-19 вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield). Вакцину надало Міністерство охорони здоров’я.

Столиця отримала 42600 доз препарату. Першими вакцинують лікарів мобільних бригад із імунізації та медиків Олександрівської лікарні. У цьому медзакладі минулого року надали допомогу майже 7 тисячам пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19. У день старту кампанії вакцину отримали 90 медпрацівників. Сьогодні триває робота з імунізації медпрацівників.

Нагадаю, що місто підготувало 15 мобільних бригад з імунізації. Медики мобільних бригад пройшли відповідне навчання. Також підготовлені 120 тимчасових пунктів вакцинації від COVID-19 в закладах охорони здоров’я та інтернатах. І 120 додаткових стаціонарних пунктів вакцинації на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста. Це зроблено для того, щоб не завантажувати кабінети щеплення, які роблять планову вакцинацію від інших хвороб.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. «Укравтодор» запропонував міській владі передати Подільсько-Воскресенський міст на баланс Державного агентства автомобільних доріг, щоб добудувати об’єкт.  Як оцінює цю пропозицію столична влада?

По-перше. Щодо великих інфраструктурних об’єктів столиці. Хочу нагадати, що із 2004 року в Києві стоїть недобудованим і не введеним в експлуатацію Дарницький міст. А по ньому їздять авто, тисячі людей щодня. Місто, за законом, не має права здійснювати там роботи. Оскільки міст перебуває на балансі «Укрзалізниці». Відомство ж уже кілька років, незважаючи на всі звернення столичної влади, не передає міст на баланс Києва. Тому, значить, його повинна добудувати держава. І «Укравтодору», як державній структурі, варто не займатися маніпуляціями і публічними заявами, а взяти і нарешті добудувати та ввести в експлуатацію хоча б Дарницький міст.

По-друге. Щодо об’єкту, який на балансі міста. Роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході тривають. І вийшли на фінальну стадію добудови. Терміни робіт зсунулися через пандемію, що спричинила і економічну кризу, і проблеми з логістикою. Також внесли, так би мовити, «корективи» і протести мешканців Русанівських садів.

Але ми робимо все, щоб добудувати мостовий перехід. І ми це зробимо! Бо кияни вже давно чекають на нього. А втілення «ідеї» щодо передачі об’єкту на баланс «Укравтодору» ще значно відтермінує будівництво. Поки пройдуть усі бюрократичні процедури, передбачені законом.

Також хочу повідомити інформацію, яка теж стосується розвитку транспортної інфраструктури. Сьогодні, буквально за півгодини, столична влада підпише Кредитний договір між Європейським банком реконструкції і розвитку та Київським метрополітеном. Та Договір гарантії між Київрадою та ЄБРР. Це дозволить нам до кінця цього року укласти контракт на придбання 50-ти нових вагонів для столичного метро.

Де їздитимуть нові вагони? Ви знаєте, що зараз триває будівництво двох нових станцій метро на Виноградар – «Мостицької» і «Проспект Правди». До кінця року ми плануємо їх відкрити. Нові вагони будуть обслуговувати саме Сирецько-Печерську лінію столичного метрополітену.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

Будьте уважними до свого здоров’я! Не нехтуйте елементарними правилами!

Бережіть себе!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]