Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 2 грудня (+повний текст, відео)

02 грудня 2020 року, 11:00

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- яку кількість киян, хворих на COVID-19, госпіталізували;

- скільки медиків захворіли на коронавірус у столиці;

- скільки шкіл та садків закриті на карантин;

- про блокування будівництва Подільсько-Воскресенського мосту;

- про виплати постраждалим мешканцям будинку на Позняках.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Продовжую інформувати вас про ситуацію в столиці та дії міської влади.

У Києві за минулу добу виявили ще 1735 хворих на коронавірус. 16 випадків – летальні. Усього від коронавірусу за період пандемії померли 1339 киян. А підтверджених випадків захворювання на сьогодні вже 74012.

Серед тих, хто захворіли: 922 жінки віком від 18-ти до 86-ти років. Та 57 дівчаток від п’яти місяців до 17-ти років. А також 684 чоловіки віком від 18-ти до 96-ти рокiв. Та 72 хлопчики від десяти місяців до 17-ти років. Захворіли, зокрема, і 69 медиків.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 77 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали у столиці за добу найбільше хворих за час пандемії – 511 людей. Усього коронавірус подолали 23763 мешканця Києва. Найбільше випадків захворювання виявили у Дніпровському районі – 277. У Дарницькому – 258. Та в Солом’янському районі – 214 випадків.

Як бачимо, у нас суттєво не зменшується кількість хворих, які потребують госпіталізації. Загалом у стаціонарах медзакладів міста сьогодні лікуються 2145 хворих на коронавірус. Із них 22 дитини. 941 пацієнт перебуває у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 1399 людей. Під апаратами ШВЛ – 38 хворих. Заповненість ліжок у комунальних медзакладах – майже 53 відсотки.

Збільшується, на жаль, і кількість хворих серед медиків. Інфікуються вони, переважно, на роботі. Бо медики сьогодні – на передовій у боротьбі з вірусом і рятують життя та здоров’я людей. А киян, що потребують медичної допомоги, все більше. Тому більше і лікарів, медсестер, санітарів, які, ризикуючи своїм здоров’ям, рятують хворих на COVID-19. Загалом за час пандемії захворіли 3072 медичних працівника. Шість із них померли від коронавірусу. У стаціонарах сьогодні лікуються 59 медиків. Одужали – 2587.

Зазначу, що у столиці є випадки і повторного захворювання на коронавірус серед медичних працівників. Кілька медиків  підхопили вірус вдруге. Я закликаю всіх: коли не дотримуєтесь правил, коли нехтуєте своїм здоров’ям, треба думати і про те, чи буде кому вас рятувати і лікувати. Давайте свідомо ставитися до ситуації!

Наступне. Щодо навчального процесу у столиці. На сьогодні в місті зачинені на карантин 4 школи. В понеділок, нагадаю, було шість. Тобто, дві школи відновили навчання. На дистанційному навчанні – 1161 клас у 286-ти школах. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 1328. Також хворіють понад 980 педагогів.

У дитячих садочках через виявлені випадки вірусу тимчасово закрита 191 група у 146-ти садках. 7 садочків повністю зачинені на карантин. Наповненість дітей у дитсадках сьогодні – понад 51 відсоток.

І не про коронавірус. Складна ситуація в нас із добудовою Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Мешканці Русанівських садів, нехтуючи інтересами громади міста, вже рік блокують рух вантажівок до будмайданчика. З активістами неодноразово зустрічалися і я, і представники Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, представники проєктних установ та підрядних організацій, що працюють на будівництві. Пояснювали, показували план об’єкта.

 Проєктом передбачене влаштування з’їздів на ділянці від озера Русанівське до вулиці Центральної Садової. А також подальші з’їзди з мосту в напрямку вулиць Оноре де Бальзака та Алішера Навої – з урахуванням збереження акваторії озера Райдужне.

 Дорога ж, яку блокують мешканці, належить до автомагістралей районного значення та перебуває у комунальній власності. А не у приватній, як запевняють деякі активісти! Місто не може зупинити будівництво мостового переходу на догоду групці людей! Цей міст – важлива магістраль для декількох мільйонів жителів столиці і є об’єктом загальнодержавного значення. А ситуація з блокуванням проїзду технологічного та будівельного транспорту зриває терміни поставки матеріалів для зведення насипу. А це зриває і графік завершення будівництва мосту. І відкриття автомобільного руху ним до кінця цього року, як ми планували.

Тому будівельники звернулись до правоохоронних органів вжити заходів щодо незаконного перекриття руху технологічного транспорту вулицею Центральною Садовою. Та забезпечити громадський правопорядок під час будівництва  мостового переходу. Бо не може купка людей диктувати умови кількамільйонному місту. Цей об’єкт життєво потрібен столиці і ми його добудуємо!

А зараз пропоную подивитися коротке відео про те, що відбувається з боку Русанівських садів.

(ВІДЕО)

Я вважаю таку ситуацію неприйнятною. І навіть дикою!

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ. Питання від кількох ЗМІ. Досі не всі родини, які мешкали в будинку на вул. Соломії Крушельницької, де влітку стався вибух, отримали документи на нові квартири. Чи виплатить місто постраждалим мешканцям обіцяну фінансову допомогу на облаштування нового житла?

Як я неодноразово говорив, місто виконає всі фінансові зобов’язання, що взяло перед постраждалими від вибуху у будинку на Позняках, де 40 родин залишилися без даху над головою. Зазначу, допомогу на облаштування нового житла ми можемо виплачувати тільки після того, як люди це житло отримають. Оформлять право власності від нього та відмовляться від житла у зруйнованому будинку. Квартири, нагадаю, надає Офіс Президента.

Двом родинам, що отримали житло, місто вже виплатило фінансову допомогу на його ремонт та облаштування. Іще одна постраждала отримала документи на право власності і до кінця року отримає кошти від міста. Шість сімей, що вже мають документи на житло, в процесі отримання фінансової допомоги. Сім родин завершують оформлення документів на право власності на житло. І після цього також отримають фінансову допомогу від міста.

Підкреслю: кошти виділили з резервного фонду столиці для допомоги всім постраждалим мешканцям. І ці гроші нікуди не подінуться. Їх видаватимуть родинам після отримання документів на право власності на житло і наступного року.

Нагадаю, одразу після трагедії місто вже надало допомогу мешканцям від 50 до 100 тисяч гривень. Крім того, фонд «Майбутній Київ» виділив їм по 2,5 тисячі гривень на відновлення втрачених документів.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

Бережіть себе та тих, хто поруч!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]