Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Оприлюднено протокол щодо систематичного ІФА-тестування працівників суб’єктами господарювання

23 червня 2020 року, 13:44

Оприлюднено протокол № 45 засідання штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації щодо здійснення суб’єктами господарювання систематичного тестування працівників методом імуноферментного аналізу (ІФА-тестування).

Як ідеться в документі, ІФА-тестування потрібне для вчасного виявлення захворювання на COVID-19 та унеможливлення місцевої передачі захворювання.

Нагадаємо, ІФА-тести визначають наявність в організмі антитіл до вірусу. Такі тести потрібно робити раз на місяць. 

Раніше Київський міський голова Віталій Кличко повідомляв, що власники і керівники торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами.

Столиця наразі збільшує кількість тестувань на COVID-19. Оскільки все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легень.

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус у Києві за минулу добу збільшилась ще на 61 людину. Троє хворих померли.

Варто наголосити, що у столиці продовжують діяти протиепідемічні заходи та обмеження, яких необхідно дотримуватися. Зокрема, варто пам’ятати про обов’язковий масковий режим та дотримання соціальної дистанції.

Недотримання протиепідемічних заходів та порушення умов карантину тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Нижній поріг штрафу становить 17 тисяч гривень.

Рекомендації для суб’єктів господарювання, які систематично здійснюють тестування персоналу (працівників) методом ІФА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]