Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Під час Kyiv Lights Festival світловий промінь візуалізує запуск у Всесвіт сигнал із мріями 100 000 дітей

26 вересня 2019 року, 12:18

28 вересня о 20:00 на головній вулиці країни біля будівлі КМДА на Хрещатику, 36 під час Kyiv Lights Festival у небо злетить світловий промінь мрій – це буде художня візуалізація космічної події – Український космічний центр запустить у Всесвіт сигнал із мріями 100 000 дітей. Про це повідомили організатори заходу.

Завдяки проекту «Промінь мрій» мрії українських дітей полетять до зірок зі швидкістю майже 3 мільйони метрів на секунду і подолають відстань близько 400 трильйонів кілометрів. Пікселі мрій будуть перебувати в космічному просторі вічність.

За одну секунду сигнал буде проходити 300 тис. кілометрів. І він буде летіти 41 світловий рік до планетної системи TRAPPIST-1, яка знаходиться у сузір’ї Водолія.

Доповнена реальність буде поєднана із 3D-мапінг, і неймовірна картинка відкриється на всій будівлі Київської міської державної адміністрації. Автори – художники SKILZ.

Уперше у світовій історії понад 100 000 малюнків дитячих мрій будуть зашифровані у сигнал і відправлені у космос.

Власне запуск відбуватиметься у Львові в суботу, 28 вересня, о 20:00 на потужній космічній станції, яка знаходиться у Золочеві Львівської області.

Нагадаємо, 28 і 29 вересня 2019-го року в Києві відбудеться третій міжнародний фестиваль світла і медіамистецтва Kyiv Lights Festival (KLF).  

У зв’язку із цим із 21:00 27 вересня до 07:00 30 вересня на головній вулиці столиці заборонять рух усіх видів транспорту – від перетину вулиці Хрещатик та вулиці Архітектора Городецького до перетину вулиці Хрещатик та вулиці Богдана Хмельницького.

Протягом двох днів медіахудожники з усього світу будуть змінювати міський простір за допомогою світлових інсталяцій, а будівля Київської міської державної адміністрації перетвориться на велетенський екран для конкурсу 3D-відеомапінгу.

За попередні два роки KLF посів важливе місце на фестивальній карті України і став невід’ємною частиною культурного життя столиці. З кожним роком він збирає все більше глядачів – у 2018 році фестиваль відвідало понад 220 тисяч киян та гостей столиці. У міжнародному конкурсі 3D-відеомапінгу змагалися медіахудожники з дев’ятнадцяти країн, серед яких такі віддалені від України країни, як Бразилія, Індонезія, Китай, Колумбія, Таїланд, Чилі та Японія.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]