Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад півмільйона пацієнтів у 2020 році отримали лікування та діагностику завдяки заходам міської програми «Здоров’я киян» – Ганна Старостенко

10 березня 2021 року, 17:24

Виконання заходів програми «Здоров’я киян» у 2020 році дало можливість забезпечити діагностику та лікування понад 500 тисяч киян. Про це йшлося на засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Департамент охорони здоров’я звітував щодо виконання заходів міської цільової програми «Здоров’я киян». 

«У 2020 році показники виконання програми становили майже 100%. Це один із найкращих показників за галузями у столиці. Зокрема, у 2020 році заклади охорони здоров’я приведено у відповідність до сучасних потреб. За виділені кошти придбано необхідне медичне обладнання, капітально відремонтовано і реконструйовано заклади охорони здоров’я», – зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

За інформацією Департаменту, ремонтні роботи виконали в медичних закладах Деснянського, Дніпровського, Святошинського районів. Закупили понад 1300 одиниць медичного обладнання, зокрема, для реанімаційних відділень клінічних лікарень № 7 та № 4, для гістологічної лабораторії пологового будинку №  5.

Також важливе місце у програмі посідає підтримка киян, які потребують додаткової медичної допомоги. Так, з метою ранньої діагностики цукрового діабету, визначення рівня холестерину, виявлення колоректального раку, закуповувались необхідні витратні матеріали, що дало змогу забезпечити скринінг населення. 

«Виділялись кошти на лікування онкологічних, орфанних хворих та хворих на цукровий діабет, ендопротезування суглобів, в тому числі ургентне. Київський міський клінічний онкологічний центр забезпечено лікарськими засобами та препаратами супроводу для лікування онкологічних хворих. 100% інсулінозалежних хворих упродовж 2020 року були забезпечені необхідним лікуванням, що дозволило стабілізувати їхній стан здоров’я, запобігти розвитку ускладнень основного захворювання та інше», – додала Ганна Старостенко. 

Окрім того, безоплатно для киян за кошти міського бюджету проводилися операції на відкритому серці в Олександрівській лікарні, надавалась повна медична допомога при гострому інфаркті, гострому коронарному синдромі у міській клінічній лікарні № 1 та Олександрівській лікарні. Знижено рівень захворюваності груп епідемічного ризику на гепатит B шляхом проведення щеплень (у 2020 році закуплено 100% вакцин, щеплено 5 733 особи). 

Підвищено рівень надання медичної допомоги на ниркову недостатність. За минулий рік методами замісної ниркової терапії проліковано 1 145 пацієнтів. Усі пацієнти 100% були забезпечені витратними матеріалами для проведення зазначеного лікування. Це дозволило подовжити тривалість життя пацієнтів з термінальною хворобою нирок та покращити його якість. 

Ганна Старостенко подякувала профільному Департаменту охороні здоров’я КМДА за роботу та ефективне використання ресурсів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]