Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прес-брифінг Віталія Кличка щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень (+повний текст, відео)

03 червня 2020 року, 11:01

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19).

Повний текст розміщено під відео.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Я продовжую інформувати вас про те, що відбувається в столиці.

Кількість мешканців Києва, в яких підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 62 людини. Із них 10 – медики.

На сьогодні в Києві вже 3133 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

Серед тих, що захворіли:

38 жінок віком від 24-ох до 95-ти років. Та три дівчинки – п’яти, семи і 10 років.

16 чоловікiв від 30-ти до 83-ох років. І п’ятеро хлопчиків – від 3 до 14 рокiв.

До лікарень столиці госпіталізували 13 пацієнтів. Інші – лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів.

Одужали за добу 38 людей. Усього коронавірус подолали 756 мешканців столиці.

Зазначу, що найбільше випадків захворювання зафіксували в Солом’янському районі – 10. У Деснянському – 9. Та у Дніпровському і Шевченківському – по 8 випадків.

Як я говорив раніше, ми збільшили в столиці кількість тестувань та досліджень зразків на ПЛР-тести.

Їх роблять у шести комунальних медзакладах міста. А також дослідження зразків проводять приватні лабораторії і клініки та державні медичні установи.

За період пандемії тільки мобільні бригади медиків, які виїжджають до хворих із підозрою на коронавірус, відібрали майже 17 300 зразків біоматеріалу.

Тільки у «Київському міському лабораторному центрі МОЗ України» дослідили майже 30 тисяч зразків біоматеріалу.

Показник охоплення тестуванням мешканців міста становить понад 60 людей на 100 тисяч населення при нормі 12 осіб.

Що стосується заповненості київських лікарень.

Сьогодні в лікарнях столиці від коронавірусу лікуються 184 людни. У тому числі 8 дітей. 40 хворих у важкому стані. Троє – підключені до апаратів вентиляції легень. Також у стаціонарах перебувають 84 мешканці міста з підозрою на коронавірус. Серед них – 10 дітей.

Показник заповненості лікарень першої хвилі, що приймають хворих на коронавірус у столиці, сьогодні – 40 відсотків.

Підкреслю: не відступає і захворюваність на пневмонію. Із цим діагнозом у столиці до стаціонарів загалом госпіталізовано 352 людини.

Нагадаю, що сьогодні в Києві всім хворим на пневмонію теж роблять ПЛР-тести.

А усім лікарям, що працюють чи могли контактувати з хворими або з людьми з підозрою на COVID-19, роблять ІФА-тести. Це тести на наявність в організмі антитіл до вірусу.

На сьогодні в столиці працівникам медзакладів  зробили понад 850 ІФА-тестів.

Закликаю ще раз всіх уважно ставитися до свого здоров’я. Бо зараз чимало людей вирвалися з карантину, ніби загрози не було і взагалі не існує. Це не так!

Вірус не відступив. І особливо обережними треба бути в умовах, коли ми запроваджуємо послаблення. Будь ласка, дотримуйтеся правил у транспорті, в публічних місцях, у торгових центрах та спортзалах. Там де велике скупчення людей і найбільша ймовірність підхопити інфекцію.

Наступне. У школах столиці і країни завершився навчальний рік. Учні закінчили його дистанційно. Але попереду – для випускників – зовнішнє незалежне оцінювання. І багато випускників та їх батьків хвилюються за те, як воно відбудеться.

Департамент освіти міста на підставі рішення комісії з надзвичайних ситуацій запропонував відмінити в цьому році Державну підсумкову атестацію для одинадцятих класів. Для учнів 4 та 9 класів Міністерство її скасувало раніше.

Ми пропонуємо, щоб випускники, які не планують цього року вступати до українських вищих навчальних закладів, не складали ЗНО.

Це ж стосується і випускників закладів професійно-технічної освіти.

Ті ж, хто вступатимуть, пройдуть Зовнішнє незалежне оцінювання відповідно до затвердженого графіку.

Зазначу, що цього року ЗНО в столиці планує складати 31 тисяча киян. І тільки 17 тисяч з них – цьогорічні випускники шкіл.

Для проведення оцінювання у Києві підготували майже 7 тисяч аудиторій. Там будуть здійснювати всі необхідні дезінфікуючі заходи та контроль за станом тих, хто прийде на ЗНО.


А тепер я відповім на запитання, які приходять нам від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. Скільки дитячих садочків розпочали працювати в столиці з 1 червня?

 

На сьогодні в Києві працюють 466 дитячих садочків. Це ті заклади, що здійснили всі необхідні заходи для безпечної роботи.

У 62-ох садочках сьогодні тривають планові ремонтні роботи.

Багато батьків, у яких є можливість залишити дітей вдома чи з родичами, не повели дітей в садки. Аби не наражати їх на небезпеку. І я вдячний їм за це.

На сьогодні в дитсадки Києва пішли майже 15 тисяч дітей. До карантину, в середньому, садочки щодня відвідували понад 55 тисяч дітей.

Головне завдання садочків, що сьогодні працюють, – забезпечити дотримання всіх регламентів і правил. Постійне прибирання та дезінфекцію приміщень. Мінімізувати контакти в закладі.

Персонал садочків пройшов інструктаж, як діяти у випадку спалаху респіраторного захворювання.

Щодня і дітям на вході в садок, і персоналу вимірюють температуру.

Батькам до груп заходити заборонено.


Питання з соцмереж

Ви кілька разів говорили, що до кінця цього року в місті нарешті наведуть лад з вуличною рекламою. Чи тривали ці роботи під час карантину?

 

Я думаю що всі мешканці міста можуть побачити, що ми наводимо лад із зовнішньою рекламою. Як і обіцяли.

І, якщо у 2015-му в місті було майже 12 тисяч наземних рекламних конструкцій. То сьогодні їх – менше 5 тисяч.

А до кінця року, згідно зі схемою розміщення наземних рекламних засобів, кількість такої реклами буде 4390 одиниць. Як ми і домовлялися з операторами рекламного ринку.

Роботи ж із наведення ладу під час карантину не припинялися. Наприклад, на вулиці Бойчука було 49 великих білбордів.

Зокрема, на розв’язці – 19 таких конструкцій. Усі їх демонтували. Бо, згідно з правилами, на розв’язках не можна розміщувати наземні рекламні засоби.

На самій же вулиці залишилося зараз тільки 11 скролів.

Також по-іншому тепер виглядає вулиця Борщагівська. На якій із 88-ми конструкцій залишили всього 28.

Загалом, із початку 2020 року з вулиць столиці прибрали більше 7 тисяч рекламних конструкцій і засобів. У тому числі, і з фасадів будинків.

Пропоную невелике відео про те, як працівники «Київреклами» прибирають великі конструкції з проспекту Миколи Бажана.

Хочу додати, що Київ продовжує втілювати розумні технології, зокрема, і в сфері реклами. Так фахівці «Київреклами» розробили спеціальний додаток із новою послугою. «Створення ескізу вивіски онлайн». Тепер оформити належним чином вивіску підприємці можуть не виходячи з дому. Без бюрократії і дуже оперативно.

Я дякую вам за увагу! Знову звертаюся до кожного з вас: бережіть себе і тих, хто поруч!

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]