Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Презентовано прогнозні показники проекту Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки

08 грудня 2020 року, 15:47

Проектом Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки у 2021 році на капітальне будівництво, ремонти та реконструкцію об’єктів міської інфраструктури передбачено понад 8 млрд гривень. Про це під час засідання Колегії Київської міської державної адміністрації повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

Програма економічного і соціального розвитку базується на Стратегії розвитку міста Києва та є узагальненням всіх середньострокових документів, і спрямована на комплексний розвиток міста. У ній сконцентровані та деталізовані пріоритетні завдання і заходи міських цільових програм, стратегічних планів комунальних підприємств, визначаються пріоритетні для міста проекти, які передбачаються до фінансування з бюджету міста.

«За прогнозом фінансування, зокрема, на транспортну галузь передбачено 4,7 млрд грн, на житлово-комунальне господарство – 1,7 млрд грн, освіту – 792 млн грн, охорону здоров’я – 218 млн грн, соціальний захист та соціальне забезпечення – 227,2 млн грн, культуру та мистецтво – 196,6 млн грн, охорону навколишнього середовища – 30,2 млн грн, будівництво та регіональний розвиток – 26,5 млн грн», – повідомила Наталія Мельник.

Із метою збалансованого розподілу видатків до переліку об’єктів капітального будівництва та реконструкції на 2021 рік включено 148 об’єктів міської інфраструктури.

«До переліку включено пускові, з високим ступенем будівельної готовності, та ті об’єкти, на розробку проектної документації яких були витрачені бюджетні кошти у минулі роки. А також об’єкти, фінансування яких передбачається за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Мова йде, зокрема, про будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти дорожньої мережі, мостів та шляхопроводів, метро на Виноградар, проектування лінії метро на Троєщину, будівництво мереж зовнішнього освітлення, розвиток швидкісного рейкового транспорту та паркувального простору в місті», – сказала Наталія Мельник.

За її словами, також проектом Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки на реконструкцію І черги Бортницької станції аерації, технічне переоснащення заводу «Енергія» та рекультивацію полігону твердих побутових відходів № 5 в с. Підгірці у 2021 році передбачено 225 млн грн. Крім того, заплановані капітальні ремонти житлового фонду за програмою співфінансування 70/30, ліфтів, асфальтового покриття дворів та міжквартальних проїздів. Загалом у галузі ЖКГ до переліку ремонтів та реконструкцій внесено 978 об’єктів.

«У 2021 році в переліку капітальних ремонтів фінансуванням, у першу чергу, будуть забезпечуватись проекти-переможці Громадського бюджету на 2021 рік, перехідні об’єкти та ті, строк завершення яких визначено до 31 грудня 2021 року», – зауважила Наталія Мельник.

Проект Програми економічного та соціального розвитку міста Києва 2021-2023 роки пройшов стратегічну екологічну оцінку та громадське обговорення із залученням наукових та громадських організацій міста. Документ буде розглянуто депутатами під час засідання профільної постійної комісії та після погодження – на пленарному засіданні Київської міської ради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]