Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проект «Лікар у Вашому домі» призупиняє свою роботу на період проведення у місті протиепідемічних заходів

17 березня 2020 року, 12:03

Дію проекту «Лікар у Вашому домі» призупинено на період проведення у столиці протиепідемічних заходів. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, загалом від початку дії проекту «Лікар у Вашому домі» здійснено понад 124 тисяч обстежень, а за минулий тиждень – 719  обстежень.

«Нагадаю, у рамках проекту кожен охочий може безкоштовно пройти медичні обстеження у наметах із написом «Лікар у Вашому домі» в усіх районах столиці. Зокрема, отримати первинні консультації щодо стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень цукру та холестерину у крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла. За результатами обстежень минулого тижня у 402 киян виявлено надмірну вагу, у 392 – підвищений артеріальний тиск, у 201 – високий рівень цукру крові, у 298 – високий рівень холестерину», – розповів Микола Поворозник.

Окрім того, минулого тижня здійснено 58 виїздів мультидисциплінарних бригад, до складу яких входять лікар і медсестра первинної ланки, вузькопрофільні спеціалісти. Такі бригади виїжджають до соціально незахищених сімей або до киян, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу, аби отримати допомогу.

«Наразі ситуація вимагає призупинити дію проекту «Лікар у Вашому домі» та підсилити медпрацівниками заклади первинної медицини. Ми це зможемо зробити за рахунок медичних працівників, які задіяні у проекті», – підкресли Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]