Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проєкт Генплану Києва передбачає будівництво нової магістралі – подовження Залізничного шосе, яке розвантажить центральні вулиці столиці

18 червня 2020 року, 14:20

Проєктом Генерального плану Києва передбачено будівництво додаткової магістралі – подовження Залізничного шосе, яке розвантажить вулиці в історичній частині міста. Про це повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

«Вулична мережа столиці потребує розвитку, – пояснив начальник КО «Київгенплан» Сергій Броневицький. – У більшості європейських міст показник щільності магістральної мережі в декілька разів вищий, ніж у Києві».

Подовження Залізничного шосе виконуватиме функцію повноцінного правобережного підходу до Дарницького мостового переходу, який, у свою чергу, розвантажить існуючі мостові переходи, зокрема Південний та міст Патона, які вже вичерпали свій ліміт пропускної спроможності.

«Наш пріоритет – це створення громадських та пішохідних зон, особливо у центрі Києва, розвиток громадського транспорту, перш за все рейкового, створення відокремлених смуг для руху громадського транспорту, розвиток веломережі. Передбачається, що з часом саме громадський транспорт відіграватиме провідну роль у перевезенні пасажирів. Але водночас не менш важливе будівництво перехоплюючих паркінгів, розв’язок, мостів, а також магістралей. Тому що 25 % населення користуються приватним автотранспортом, і для них також потрібно створити комфортні умови», – додав Сергій Броневицький.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]