Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Роман Лелюк: У День Державного Прапора України ветерани піднімуть на флагшток найбільший стяг

20 серпня 2021 року, 9:44

23 серпня в Україні відзначатимуть День Державного Прапора, з нагоди якого у столиці заплановано урочисте святкування. Про це повідомив Департамент суспільних комунікацій КМДА, який займається організацією заходів.

«Цього року місто традиційно відзначить свято в урочистій атмосфері. Заходи пройдуть на території Національного музею історії України у Другій світовій війні за участі киян. Зокрема, ветерани АТО та ООС піднімуть на флагшток найбільший державний прапор. А 30 юних мешканців столиці, які є переможцями шкільних олімпіад, творчих фестивалів та спортивних змагань, з рук міського голови отримають паспорти громадян України у вигляді ID-карток», – розповів директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

День Державного Прапора України у столиці вперше проходить на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні». Локація обрана не випадково. Минулого року тут було відкрито меморіал із найбільшим прапором. Крім того, саме з печерських пагорбів український стяг видно з багатьох місць. Церемонія підняття Державного Прапора України відбудеться за участю Київського міського голови та загальновійськового взводу роти Почесної варти.

Нагадаємо, що до Дня Державного Прапора України та 30-річчя незалежності України було встановлено новий тризуб на флагштоку найбільшого державного прапора. Конструкція оновленого тризуба більш легка та оснащена поворотним механізмом. Сам флагшток нині є найбільшим в Україні. Його висота становить близько 90 метрів, вага – 32 тонни. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]