Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Сьогодні у столиці під час навчань із протидії наслідкам повені задіяли понад 40 одиниць спецтехніки і плавзасобів

19 квітня 2023 року, 16:23

У спеціальних навчаннях, що пройшли сьогодні в Голосіївському районі на території біля затоки Галерна, взяли участь понад 120 осіб і залучали понад 40 одиниць техніки, зокрема плавзасобів. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що загалом рівень підготовки всіх служб та підприємств задовільний і дасть змогу оперативно вжити необхідних інженерних заходів. Він нагадав, що наразі критичних підтоплень немає, однак орієнтовно 22 квітня у Києві очікується пік весняної повені.

«Тому міська влада проводить навчання у відповідь на ризики, які може спричинити повінь. Загрози підприємствам чи житловим масивам, як свідчить прогнозування Укргідрометцентру, на сьогодні немає. Однак дачні території та зони відпочинку можуть бути підтоплені. Міські служби технічно та організаційно готові», – зазначив Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що сьогодні на семи навчальних місцях було відпрацьовано такі практичні дії:

  • № 1 «Розгортання штабу»;
  • № 2 «Проведення рятувальних робіт щодо зняття з плавзасобу, що дрейфує, потерпілих від повені»;
  • № 3 «Надання екстреної медичної допомоги потерпілим у складних метеорологічних умовах»;
  • № 4 «Вилучення з дна водойми затонулого човна»;
  • № 5 «Проведення робіт щодо відкачування води з підтопленого об’єкту»;
  • № 6 «Проведення робіт щодо інженерного захисту території від підтоплення (будівництво дамби мішками з піском)»;
  • № 7 «Організація харчування евакуйованих людей».

Цьогоріч рівень води на 0,5-1 метр перевищує минулорічний. Згідно з даними Укргідрометцентру, пік весняної повені у Києві очікують орієнтовно 22 квітня. Зараз спостерігається підтоплення заплавних територій, які майже щороку підтоплюються під час весняної повені, зокрема це острови парку «Муромець», Гідропарк, Труханів острів, затока Галерна, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Навчання з протидії наслідкам повені (фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]