Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Територію парку відпочинку біля Cовських ставків планують передати у постійне користування КО «Київзеленбуд»

19 квітня 2023 року, 16:30

Депутати Київської міської ради планують надати КО «Київзеленбуд» у постійне користування земельну ділянку для збереження, використання та відтворення зелених зон і зелених насаджень. Ділянка знаходиться на проспекті Валерія Лобановського, 113 у Голосіївському районі міста Києва. Площа ділянки складає 19,1187 га.

Такий проєкт рішення підтримали сьогодні, 19 квітня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник, необхідно захистити територію Совських ставків та провести роботи з благоустрою зеленої зони.

«Ці ставки були створені ще Києво-Печерськими монахами тому, що там є річка Совка. Це природний каскад озер, але завдяки безглуздому господарюванню у 70-х роках минулого століття там був рибгосп, а потім – велика повінь. Ніхто за територією не доглядав, і ставки поступово стали замулюватись. Наше місто розростається, але разом із тим ми маємо захищати ту унікальну природу, яка в нас є. Надалі проєкт рішення про передачу земельної ділянки в постійне користування КО «Київзеленбуд» буде розглянуто на пленарному засіданні Київради. Впевнена, що багаторічна боротьба за екопарк «Совські ставки» завершиться перемогою, і буде створено чудове місце відпочинку для всіх киян», – наголосила Олеся Пинзеник.

Депутатка подякувала за підтримку меру Києва Віталію Кличку, мешканцям, які разом з нею 7,5 років захищали Совські ставки від забудови, а також начальнику Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександру Возному та генеральному директору КО «Київзеленбуд» Олексію Королю за чітку позицію, надану допомогу у процесі підготовки проєкту рішення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]