Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Споруду київського фунікулера на вулиці Петра Сагайдачного відреставрують із пристосуванням до умов сучасного використання

09 квітня 2019 року, 17:22

Споруди київського фунікулера (Михайлівського механічного підйому) на вул. Петра Сагайдачного, 3 відреставрують із пристосуванням до умов сучасного використання. Розпорядженням КМДА № 464 затверджено відповідний робочий проект. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Так, заплановано здійснити реставрацію споруди київського фунікулера (Михайлівського механічного підйому) як щойно виявленого об’єкту культурної спадщини та пристосувати споруду до умов сучасного використання, не змінюючи її історично-правовий статус.

У проекті реставрації враховано експертний звіт ТОВ «ПРОЕКСП».

Фінансування витрат буде здійснюватися відповідно до показників Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки за рахунок бюджетних коштів.

На поточний рік на ці потреби планують спрямувати 100 291,3 тис. грн. Фінансування закупівлі нових кабін фунікулера та обладнання до них здійснюватиметься за рахунок кредитних коштів, найближчим часом буде оголошено міжнародний тендер відповідно до процедур закупівель Європейського інвестиційного банку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]