Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Спрощено процедуру отримання одноразової матеріальної допомоги постраждалим внаслідок руйнування житлового будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5

09 грудня 2021 року, 17:29

У Київській міській раді спростили процедуру подачі документів на отримання одноразової матеріальної допомоги для постраждалих внаслідок руйнування житлового будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Таке рішення на пленарному засіданні підтримали 104 депутати Київради.

За словами депутата Київської міської ради, заступника голови постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Миколи Конопелька, у червні 2020 року в Дарницькому районі склалася надзвичайна ситуація, внаслідок якої стався вибух газу та було зруйновано житловий будинок. Після трагедії мешканці будинку почали отримувати право власності на нові квартири, а також адресну одноразову матеріальну допомогу для проведення ремонтних робіт.

«Із міського бюджету виділено фінансування на виплати одноразової адресної матеріальної допомоги для проведення ремонтних робіт, а також на придбання мінімально необхідної побутової техніки та меблів у квартири, які надані в порядку забезпечення житлом постраждалих. Наразі необхідно спростити процедуру та зменшити перелік документів для отримання матеріальної компенсації. Депутатський корпус виступає на захисті інтересів громади, всі постраждалі мають отримати допомогу», – зазначив Микола Конопелько.

Депутат розповів, що було внесено зміни до рішення Київської міської ради «Про окремі питання соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації, яка склалася внаслідок руйнування житлового будинку № 1/5 по вулиці Соломії Крушельницької у Дарницькому районі міста Києва» для того, щоб всі постраждалі змогли отримати фінансову допомогу на ремонт квартир.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]