Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Стартувало громадське обговорення проєкту розпорядження про уніфікацію проїзних квитків у громадському транспорті

29 січня 2020 року, 16:35

28 січня на Єдиному веб-порталі територіальної громади міста Києва стартувало громадське обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху». Обговорення триватиме до 11 лютого 2020 року. Думку киян вивчатимуть шляхом електронних консультацій на офіційному веб-порталі КМДА.

У документі йдеться про запровадження адаптованої гами проїзних квитків, впровадження яких заплановано з 1 квітня 2020 року. При цьому тариф залишається незмінним і становитиме 8 грн.

Зміна системи оплати проїзду та запровадження адаптованої гами проїзних квитків планується у зв’язку із введенням у промислову експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду у міському пасажирському транспорті столиці незалежно від форм власності (АСОП).

Ця система оплати проїзду потребує змін та адаптації до умов промислової експлуатації автоматизованої системи, а також приведення у відповідність до концепції єдиного електронного квитка, забезпечення економічної привабливості та зручності для пасажирів на основі сучасних технологій системи розрахунків за проїзд.

Відповідно до проєкту розпорядження запропоновано змінити діючу гаму проїзних квитків із запровадженням єдиного проїзного квитка на усі види транспорту та введення в обіг так званого «туристичного квитка».

Відтак, запропоновано встановити вартість безлімітного єдиного проїзного квитка на всі види транспорту на місяць у розмірі 1300 грн, на другу половину місяця – 650 грн; для студентів начальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання – 650 грн на місяць.

За 46 поїздок запропоновано встановити вартість проїзного квитка на рівні 290 грн, на другу половину місяця – 145 грн; для студентів начальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання – 145 грн на місяць.

За 62 поїздки запропоновано встановити вартість проїзного квитка на рівні 390 грн, на другу половину місяця – 195 грн; для студентів начальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання – 195 грн на місяць.

За 92 поїздки запропоновано встановити вартість проїзного квитка на рівні 575 грн, на другу половину місяця – 287,50 грн; для студентів начальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання – 287,50 грн на місяць.

За 124 поїздки запропоновано встановити вартість проїзного квитка на рівні 770 грн, на другу половину місяця – 385 грн; для студентів начальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання – 385 грн на місяць.

Окремо зазначимо, що залишається система знижок при одночасному придбанні декількох поїздок. Зокрема, одна поїздка коштуватиме 8 грн, а при поповненні на 50 поїздок, вартість однієї поїздки становитиме 6,50 грн.

Також з 01 квітня заплановано введення в обіг «туристичних квитків» –безлімітних проїзних документів на всі види міського пасажирського транспорту, що використовуються з моменту активації. Їх вартість запропоновано встановити: за 24 години використання – 100 грн, 48 годин – 150 грн, 72 години – 200 грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]