Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичне ОСББ «Осокорки-Київ» завдяки встановленому теплопункту зекономило 1,9 мільйона гривень за опалювальний сезон (+ фото)

10 жовтня 2019 року, 16:59

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «Осокорки-Київ» на вулиці Бориса Гмирі, 3 (Дарницький район) протягом минулого опалювального сезону зекономило на тепловій енергії 1,9 млн грн. У будинку встановили індивідуальний тепловий пункт із погодним регулюванням у рамках муніципальної програми «70/30%». Кожна квартира в будинку зекономила близько 9 тисяч гривень за опалювальний період. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв під час зустрічі з головою ОСББ Володимиром Чернявським.

Заступник голови КМДА нагадав, що програма працює вже понад 4 роки і за її умовами з міського бюджету Києва виділяється 70% коштів на енергомодернізацію багатоповерхівок, а мешканці збирають ще 30%.

«У будинку на вулиці Бориса Гмирі, 3 втілення заходів з енергомодернізації – встановлення індивідуального теплового пункту та заміна вікон і дверей – дозволило знизити споживання теплової енергії на 50%. Якщо раніше будинок споживав більше ніж 2280 Гкал за опалювальний сезон, то після проведення робіт – 1093 Гкал. Враховуючи ціну однієї гігакалорії – 1657 грн, мешканці сплатили на 1,94 млн менше», – сказав Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що вкладені інвестиції мешканцям уже повернулись.

«Умови участі в міській програмі «70/30%» дуже вигідні, адже міський бюджет оплачує левову частину вартості обладнання й робіт – 70%. Наприклад, у цьому будинку 210 квартир. Кожна квартира інвестувала по 660 гривень, а в результаті мають економію в розмірі 9 тисяч гривень за опалюваний сезон», – пояснив посадовець.

Загалом цього року в Києві проведуть енергоефективні заходи у 140 будинках у рамках муніципальної програми «70/30». На ці заходи в бюджеті міста передбачено 160 млн грн, решту витрат проінвестують мешканці.

 

Візит до ОСББ, мешканці якого за рік зекономили майже 2 млн грн на тепловій енергії

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]