Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні фонтани із 3 жовтня припиняють роботу та переходять в осінньо-зимовий режим (+фото)

28 вересня 2021 року, 17:10

3 жовтня фонтани Києва припинять свою роботу й відправляться на зимовий відпочинок. Водограї у центрі столиці та в акваторії Русанівського каналу працювали для киян та гостей міста протягом п’яти місяців. Із 4 жовтня фахівці спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» розпочнуть підготовку водограїв до зими.

На сьогодні підприємство здійснює роботи з експлуатації 8 столичних фонтанів, а саме: на Майдані Незалежності – «Великий» та комплекс шести водограїв «Малі» (парна сторона вул. Хрещатик), фонтани «Водяна куля», «Каскадний» і «Засновники Києва» (непарна сторона вул. Хрещатик), а також фонтан «Хрещатик» на вул. Хрещатик, 25, фонтан на вул. Велика Васильківська, 119-121 та унікального комплексу в акваторії Русанівського каналу.

«В останній тиждень роботи водограї зустрічатимуть гостей щоденно з 12:00 до 23:00, світло-музичне шоу тішитиме із 19:00 до 23:00. Уже з 4 жовтня команда спеціалістів готуватиме обладнання фонтанів до зимового періоду», – повідомила директорка підприємства Світлана Козловська.

Підготовка фонтанів до зими має кілька етапів, які є обов’язковими для надійної роботи обладнання в наступних сезонах.

  1. Чищення – зовнішнє обладнання фонтанів буде ретельно очищене, чаші вимито та проведено всі необхідні санітарно-профілактичні роботи.
  2. Демонтаж – демонтують зовнішні елементи водограїв.
  3. Консервація – чаші «Великого» та шести «Малих» водограїв буде накрито спеціальною конструкцією, яка захищатиме водограї від зовнішнього пошкодження й забруднення у зимовий період.
  4. Повне вимкнення та від’єднання насосного обладнання та щитових запуску в підземній частині водограїв.

«Для демонтажу дванадцяти гейзерних фонтанів, що знаходяться в акваторії Русанівського каналу, будуть залучені дайвери й водоплавна техніка. Очищення Русанівських водограїв проходитиме безпосередньо після їх демонтажу з каналу. До наступного сезону вони будуть зберігатися у спеціалізованих приміщеннях», – розповіла Світлана Козловська.

Нагадаємо, що цього року Віталій Кличко відкрив новий громадський простір і фонтан на Арсенальній площі, а також  світловий фонтан у Наводницькому парку.

Фонтани на Майдані Незалежності

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]