Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Суд вчергове переніс розгляд справи щодо знесення незаконно надбудованих поверхів «будинку-монстру» на Подолі

30 жовтня 2019 року, 15:37

Господарський суд м. Києва вчергове переніс засідання у справі 910/27779/14 про зобов’язання ТОВ «Пателі Лізінг» знести надбудовані поверхи, які забудовані з відхиленням від затвердженої (погодженої) проектної документації на вулиці Нижній Вал, 27-29.

«Розгляд справи з різних причин переносився вже понад 10 разів тільки цьогоріч. Окрім того, декілька разів протягом поточного року вже змінювався склад колегії судів. Остання відома дата засідання – 11 жовтня, але воно так і не відбулося, було в чергове перенесене. Цього разу через те, що головуючий суддя захворів. Наразі дата засідання досі не визначена», – повідомила заступниця директора Департаменту охорони культурної спадщини, який виступає третьою стороною у справі, Ірина Черненко.

Нагадаємо, що справа розглядається з грудня 2014 року, коли Київська міська рада звернулася до суду Господарського суду м. Києва із позовом до ТОВ «Пателі Лізинг» про зобов’язання знести надбудовані поверхи, які забудовані з відхиленням від затвердженої (погодженої) проектної документації за рахунок відповідача.

Окрім того, наразі на розгляді касаційна скарга Державної архітектурно-будівельної інспекції України на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 27.12.2018 та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 24.04.2019 щодо скасування «Пателі Лізінг»  дозволу на виконання будівельних робіт.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]