Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Тарифи на тепло для населення залишилися незмінними. Через зростання вартості газу змінилися тарифи для комерційних та бюджетних установ – КП «Київтеплоенерго»

19 жовтня 2021 року, 18:31

Через зростання вартості газу змінилися тарифи для комерційних та бюджетних установ. Зміни не вплинуть на вартість опалення для населення. Тариф на теплову енергію для цієї категорії споживачів у опалювальному сезоні 2021-2022 202 залишаються на рівні минулого року. Про це інформує КП «Київтеплоенерго».

У зв’язку із закінченням терміну дії тарифів для «Київтеплоенерго», що були встановлені розпорядженням КМДА № 2077 (відповідно до постанови № 869), а також стрімким підвищенням вартості газу та зміною умов його закупівлі (квотування обсягів, високі штрафні санкції, безакцептне списання вартості газу з рахунків тощо) встановлено нові тарифи КП «Київтеплоенерго» для трьох категорій споживачів: бюджетних і комерційних установ, а також релігійних організацій.

У структурі тарифів «Київтеплоенерго» паливна складова становить близько 80%. Після скасування 20 травня поточного року дії ПСО (покладання спеціальних обов’язків) фактична ціна закупівлі газу для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) значно змінилась порівняно з ціною, закладеною у тарифах (розпорядження № 2077).

Умовами договору ГК «Нафтогаз Трейдинг» передбачена диференціація цін природного газу. Для комерційних, бюджетних та релігійних установ – це ринкова ціна, що визначається щомісяця.

У нових тарифах на теплову енергію КП «Київтеплоенерго» для потреб бюджетних установ, інших споживачів та релігійних організацій враховано ціну майже 11 600 грн з ПДВ/тис. куб. м, яка була актуальною на момент розрахунку проєкту тарифів з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня. Але вже у жовтні  поточного року ціна закупівлі газу для зазначених категорій споживачів – майже 25 000 грн з ПДВ/тис. куб. м.

Тарифи затверджені розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 13 жовтня 2021 року № 2145. Період дії нових тарифів «Київтеплоенерго» для бюджетних, комерційних і релігійних організацій – до 30 вересня 2022 року.

Ознайомитися з розпорядженням можна за посиланням.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]