Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Тимур Ткаченко: За 2021 рік інспекція благоустрою внесла понад 56 тисяч приписів та склала понад 7,4 тисячі адмінпротоколів

18 січня 2022 року, 12:12

Столична інспекція благоустрою відзвітувала за роботу в минулому році. На сьогодні у місті працюють до 120 інспекторів, їхня задача – контроль за станом благоустрою: своєчасне вивезення сміття, розміщення тимчасових споруд, прибирання снігу тощо. Так за минулий рік інспектори благоустрою внесли 56 тис. приписів та склали понад 7,4 тис. адміністративних протоколів. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

«Вважаю, що інспекція відмінно попрацювала завдяки щоденній копіткій роботі на секторах. Адміністративних протоколів у 2021 році склали аж 7,4 тисячі, а приписів внесли майже 56 тисяч. Ми оновили персональний склад інспекції, ведеться суворий облік, вся робота відображається у внутрішній інформаційний системі. Всі інспектори працюють із планшетами, тож ми значно пришвидшили їхню роботу. Також дуже серйозні вимоги до відпрацювання звернень із 15-51. Ми наполягаємо на 100% виконанні», – проаналізував роботу інспекції благоустрою Тимур Ткаченко.

Він зазначив, що найбільше порушень стосувалися розміщення МАФів. Щодо нововстановлених тимчасових споруд інспектори внесли майже 11 тис. приписів та склали близько 1,5 тис. протоколів.

Для порівняння: у 2020-му інспектори внесли 9,4 тис. приписів із вимогою надати дозвільні документи на розміщення тимчасових споруд.

Залежно від пори року інспектори приділяють особливу увагу окремій проблематиці. Так узимку – це традиційно прибирання снігу, бурульок та контроль за розміщенням ялинкових базарів. Минулого року за несвоєчасне прибирання снігу було внесено понад 8,3 тис. приписів та майже 700 адміністративних протоколів. Ця робота активно проводиться і в поточному році.

За ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за порушення Правил благоустрою тягне за собою штраф до 1360 грн для фізичних та 1700 грн для юридичних осіб.

«Я вважаю, що адмінштрафи, які сьогодні діють, є достатніми за розміром. Більш важливо, щоб відповідальність наставала відразу. До прикладу, як штраф за неправильне паркування виписується на місці, навіть за відсутності водія. І його потрібно сплатити у дуже короткий термін. Аби інспектори благоустрою мали за законом таку ж можливість, я впевнений, що порушень було б менше. Жителі міста більш відповідально ставились би до середовища, у якому мешкають», – прокоментував перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

Як раніше повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, від початку року інспектори благоустрою виконують роботу у новій уніформі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]