Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

МАФи, розриття, неприбране сміття та відсутність урн: столичні інспектори благоустрою в липні внесли понад 3 тисячі приписів щодо порушень

06 серпня 2021 року, 13:21

Більше 3 тисяч приписів та понад 350 адміністративних протоколів склали в липні столичні інспектори благоустрою. Найчастіші порушення – нововстановлені МАФи, огорожі, гаражі та невчасне прибирання сміття. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

«Кияни переважно у відпустках, але робота наших інспекторів не припиняється ні на день. Тож за другий місяць літа інспектори внесли більше 3 тисяч приписів та склали понад 350 протоколів. Третину складають порушення, пов’язані з розміщенням малих архітектурних форм та тимчасових споруд. Інспектори вносять приписи з вимогою надати документи на встановлення», – пояснив Тимур Ткаченко.

Він додав, що найпоширенішим порушенням благоустрою є також несвоєчасне прибирання сміття на тротуарах, у зелених зонах, на узбіччях доріг, складування будівельних матеріалів у невідведених місцях. Таких приписів понад 300.

Постійний моніторинг вулиць столиці здійснюють близько 120 інспекторів комунального підприємства «Київблагоустрій» та районних держадміністрацій. Їхня задача – зафіксувати порушення та внести припис. У разі відсутності реакції – скласти адміністративний протокол, за яким комісія накладе штраф.

«Звертаюсь до всіх киян та гостей столиці. Київ – наш дім, ми тут живемо і дуже хочемо бачити його чистим та привітним. Це залежить від кожного з нас. Залишивши після себе не прибране місце для пікніка, ви наносите шкоду, перш за все, собі та показуєте поганий приклад дітям», – підкреслив директор Департаменту міського благоустрою.

Нагадаємо, що відповідно до статті 152 КУпАП за порушення правил благоустрою м. Києва передбачається накладення штрафу в розмірі від 340 до 1700  грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]