Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року столиця підтримала виплатами понад 31 тисячу киян-учасників АТО і Захисників з інвалідністю I та II групи

21 серпня 2023 року, 16:15

Міська влада постійно вдосконалює систему надання допомоги нашим Захисникам і Захисницям та членам їхніх сімей. Зокрема, більше 31 тисячі киян-учасників АТО, Захисників і Захисниць з інвалідністю цього року отримали щорічну матеріальну допомогу. Місто вже виплатило близько 173 мільйони гривень.

Як інформує Департамент соціальної політики КМДА, місто щорічно виплачує:

  • киянам-учасникам АТО – по 5 тисяч гривень;
  • киянам-учасникам АТО, Захисникам і Захисницям з інвалідністю I групи – по 30 тисяч гривень,
  • киянам-учасникам АТО, Захисникам і Захисницям з інвалідністю II групи – по 20 тисяч гривень.

Усього у 2023 році киянам цих категорій виплатять більше 295 мільйонів гривень.

Загалом же цього року міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам» передбачено понад 555 мільйонів гривень на виплату матеріальної допомоги киянам-Захисникам і Захисницям, а також їхнім сім’ям.

Так, допомогу з міського бюджету отримують члени сімей киян-учасників АТО, Героїв Небесної Сотні та Захисників і Захисниць України. По 10 465 гривень Київ щомісячно виплачує непрацездатним батькам, дружинам/чоловікам, неодруженим повнолітнім дітям з інвалідністю з дитинства I та II груп або людям з інвалідністю I групи.

Протягом 2023 року місто вже виплатило адресну матеріальну допомогу на загальну суму близько 35 мільйонів гривень членам сімей киян-учасників АТО, Героїв Небесної Сотні та Захисників і Захисниць України. До кінця року ця сума збільшиться до майже 65 мільйонів гривень.

Нагадаємо, щоб отримати ці види допомоги, потрібно звернутися до Департаменту соціальної політики КМДА або Центрів надання адміністративних послуг. Також можна звернутися для консультації до КБУ «Київський міський центр надання допомоги учасникам АТО» («Київ Мілітарі Хаб») за адресою: вул. Бастіонна, 11) або за телефоном гарячої лінії 0800-300-633.

Як раніше повідомляли, дітям загиблих Захисників Київ щомісяця виплачує по 14 165 гривень, а членам сімей – 30 тисяч гривень щорічно.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]