Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року у столиці демонтували 25 562 незаконні вивіски та рекламні конструкції

08 грудня 2023 року, 11:45

Із початку 2023 року в Києві демонтували 25 562 незаконні вивіски та рекламні конструкції. Про це повідомили Управління з питань реклами КМДА та КП «Київреклама».

Найбільше було прибрано вивісок і рекламних засобів із фасадів будинків – близько 16 000 одиниць. Із частих порушень, які допускають власники закладів, – перекриття декоративних елементів фасаду, об’єктів інженерних комунікацій (зливні та газові труби, витяжки), повне або часткове перекриття вікон.

На другому місці за кількістю демонтажів є штендер – виносна конструкція у формі арки або прямокутника. За 11 місяців цього року в Києві прибрали 5 420 одиниць такої реклами.

Третє місце за кількістю демонтованих конструкцій посідає реклама на парканах. Так, на елементах огородження демонтовали 2 690 рекламних засобів. Управління нагадує, що розміщення штендерів і реклами на парканах не передбачене чинними правилами.

Окрім того, в місті прибирали незаконні наземні конструкції, рекламу з дахів будівель, опор освітлення та об’єктів транспортної інфраструктури.

Для того, щоб конструкцію не демонтували, її необхідно розміщувати відповідно до правил та до виданого і оформленого у встановленому порядку документа. На вивіску видається повідомлення про відповідність вимогам порядку, а на рекламний засіб – дозвіл на розміщення зовнішньої реклами. За самовільне розміщення конструкцій передбачена адміністративна відповідальність.

Вимоги до вивісок і рекламних засобів, а також алгоритм дій оформлення дозвільних документів описані на офіційному сайті Управління з питань реклами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]