Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2019 році Департамент охорони культурної спадщини затвердив межі і режими використання зон охорони 18 пам’яток

04 березня 2020 року, 17:34

У 2019 році Департамент охорони культурної спадщини КМДА затвердив межі і режими використання зон охорони 18 пам’яток і комплексів місцевого значення. Про це повідомив директор Департаменту Олександр Никоряк.

Відтак, мова йде про наступні пам’ятки й комплекси: Театр опери та балету ім. Т. Г. Шевченка; станція метрополітену «Дніпро»; «Кірха»; Міський театр; Залізничний вокзал; Жіноча торговельна школа; Будинок культури заводу «Арсенал»; Палац піонерів та школярів ім. М. Островського; Меморіальний будинок, у якому відбулись збори і мітинги демократичних організацій, у 1907-1818 рр. жив і працював М. К. Садовський і тут у 1907 р. заснував перший Український театр; Комплекс «Пивоварний завод»; Комплекс Олександрівської міської лікарні; Комплекс Національного виставкового центру «Експоцентр України»; Комплекс монастиря Введенської громади; Комплекс «Садиба М. Лапинської»; вулиця Володимирська та вулиця Терещенківська; Комплекс Свято-Покровського жіночого монастиря Київської єпархії Української православної церкви в м. Києві та ще один житловий комплекс та садиба міська.

Була розроблена та затверджена науково-проектна документація «Межі та режими використання зон охорони пам’ятки історії, ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір та долини р. Дніпро».

Також Олександр Никоряк наголосив, що минулого року розпочата й наразі продовжується робота над розробкою науково-проектної документації «Межі та режими використання зон охорони пам`ятки містобудування місцевого значення «Вулиця Хрещатик», для подальшої підготовки досьє на номінацію на включення вулиці Хрещатик в Попередній список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, у 2019 році Департамент охорони культурної спадщини уклав 205 охоронних договорів.

У грудні 2018 року Київрада затвердила міську цільову програму «Охорона та збереження культурної спадщини м. Києва на 2019-2021 роки».

Фінансування програми на 3 роки визначено на рівні 247,7 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]