Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У VcentriHUB: Голосіїв відбувся другий благодійний турнір із шашок

17 вересня 2022 року, 12:22

У Голосіївському районі відбувся відкритий волонтерський турнір із гри у шашки за участю 11-річної чемпіонки Києва та світу Валерії Єжової. Це уже другий такий захід у громадських просторах VcentriHUB, спрямований на підтримку ЗСУ та популяризацію шашок, який організовує Департамент суспільних комунікацій КМДА.

«Наша мета – дати можливість всім охочим пограти з чемпіонкою світу в шашки, популяризуючи цей вид спорту, та одночасно допомогти українським військовим. Адже кожен, хто програє, сплачує благодійний внесок, який буде перенаправлено на потреби ЗСУ. Хочу нагадати, що під час волонтерського турніру в Оболонському хабі, який відбувся минулого місяця, Валерія Єжова зібрала сім тисяч гривень. Ці кошти перейшли на рахунок благодійного фонду спеціально для підтримки українських захисників», – зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Цього разу пограти з юною волонтеркою прийшли кілька десятків містян, наймолодшому учаснику турніру було лише 6 років. Валерія грала із сімома опонентами одночасно, чимало малечі робили кілька спроб відігратися у чемпіонки. За дві години волонтерського турніру рахунок на підтримку української армії поповнився на вісім тисяч гривень. Загалом завдяки своїй майстерності Валерія Єжова уже назбирала для ЗСУ –  понад 120 тисяч гривень.

Валерія Єжова – багаторазова чемпіонка з гри у шашки. Чотири роки тому вона записалася до шкільного гуртка з гри в шашки, а потім почала удосконалювати вміння у Київському палаці для дітей і юнацтва. Дівчинка стрімко опанувала настільну гру та почала виборювати медалі й кубки. У її доробку – понад 40 медалей, більше ніж сто дипломів, трофеї з чемпіонства Києва, Європи та навіть світу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]