Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Дарницькому районі відкрили відділення реабілітації для дітей із ДЦП (+фото)

12 лютого 2020 року, 13:39

У Дарницькому районі столиці відкрили нове відділення ранньої соціально-медичної реабілітації дітей із дитячим церебральним паралічем. Відкриття такого центру дозволить наблизити надання соціальних послуг до дітей за місцем їхнього проживання. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Для Дарницького району це перший центр, який наближений до місця проживання дітей. У районі проживають 1632 дитини з інвалідністю різних нозологій, з них 169 із ДЦП, яким необхідна реабілітація. У цьому відділенні реабілітаційні послуги будуть надаватися курсами 21 день для 16 дітей. Таким чином, за рік пройдуть реабілітацію 170-200 дітей з інвалідністю. Тобто, потреба реабілітації дітей із ДЦП протягом року в районі закривається повністю», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що наразі заплановано створення трьох великих центрів реабілітації для дітей з інвалідністю в трьох районах столиці. Це дасть змогу ще більше наблизити послуги до дітей і закриє повністю потребу реабілітації дітей з інвалідністю в цих районах.

«У нас у Києві понад 11 тисяч дітей з інвалідністю, із них близько 5 тисяч дітей, яким потрібна особлива реабілітація. Цього року поставлено завдання розробити систему наближення послуг до місця проживання. Для цього заплановано створення трьох нових центрів реабілітації», – сказала Марина Хонда.

Довідково.

У відділенні Територіального центру соціального обслуговування Дарницького району буде надаватися психолого-педагогічна, соціальна, фізична, медична реабілітація.

Психолого-педагогічну та соціальну реабілітацію, яка спрямована на корекцію поведінки, подолання порушень розвитку, отримання навичок самообслуговування та комунікації, інтеграції дітей з інвалідністю у суспільство, будуть надавати практичний психолог, вчитель-логопед, соціальний педагог.

Фізичну реабілітацію, яка направлена на відновлення рухової активності, розслаблення гіпертонусу та підсилення ослаблених м’язів будуть надавати вчитель-реабілітолог, фахівець із фізичної реабілітації, медсестра з масажу. Для реабілітації будуть використовуватися кабіна для кінезотерапії з підвісною реабілітаційною системою «Павук», мотомед, бруси реабілітаційні, спортивний куточок Вема, вертикалізатори, мат-трансформер тощо.

Медичну реабілітацію будуть надавати лікар-реабілітолог/невролог, медсестра з фізіотерапії та медсестра з гідромасажу.

У наступні місяці після курсу реабілітації мати з дитиною може отримувати консультації у спеціалістів відділення для коригування завдань з реабілітації.

Відкриття відділення реабілітації для дітей із ДЦП

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]