Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраду принесли благодатний Вифлеємський вогонь

15 грудня 2022 року, 16:40

Представники національної скаутської організації «Пласт» традиційно принесли до Київради благодатний Вифлеємський вогонь та вручили його меру столиці Віталію Кличку.

«Вифлеємський вогонь – це символ надії, який говорить нам про те, що темрява триває не вічно, і за нею обов’язково прийде світло. Цей символ миру як ніколи актуальний для України. А традиції для нас мають особливе значення. Особливо сьогодні, коли всі українці живуть в умовах обстрілів, відключення електроенергії, Вифлеємський вогонь стане символом об’єднання та незламності боротьби», – сказав мер Києва Віталій Кличко та подякував пластунам.

У неділю, 11 грудня, Вифлеємський вогонь миру прибув до України з Австрії.

Поширення Вифлеємського вогню – міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Так, австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру з Вифлеєму. Літаком доставляють до Відня. А звідти – передають іншим скаутським осередкам у різних країнах світу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]