Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві агропродовольчі ринки відкриватимуть поступово, за умови виконання ними протиепідемічних вимог

30 квітня 2020 року, 18:17

Агропродовольчі ринки столиці відкриватимуть поступово за умови забезпечення ними виконання низки протиепідемічних вимог. Про це повідомив радник Київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

«Кабінет Міністрів спільно з Головним державним санітарним лікарем України розробили вимоги стосовно можливості відкриття агропродовольчих ринків. Ми ці вимоги продублювали, деталізували та затвердили своїм розпорядженням. За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві, станом на 16:30 30 квітня жоден із агропродовольчих ринків столиці не готовий забезпечити виконання зазначених вимог. У зв’язку з цим, ринки будуть відкриватися поступово, з моменту коли будуть готові забезпечити виконання протиепідемічних вимог», – прокоментував Володимир Бондаренко.

За його словами, на ринках мають забезпечити:

  • масковий режим працівників та відвідувачів;
  • дистанційну термометрію на вході;
  • недопуск на територію ринку осіб із ознаками ГРВІ;
  • забезпечення дистанції у 3 м між торговими місцями та дистанції 1,5 м між відвідувачами;
  • дезінфекцію контактних поверхонь кожні три години.

Володимир Бондаренко також наголосив, що відновити роботу у разі виконання вимог, зможуть лише офіційні продовольчі ринки. Окрім того, має бути забезпечено недопущення стихійної торгівлі навколо.

Також діятиме заборона на приготування та споживання їжі на місці продажу.

Дізнавайтеся першими про головні новини столиці - підписуйтеся на офіційний Telegram-канал КМДА: https://t.me/KyivCityOfficial.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]