Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві мешканці енергоефективного будинку на Воскресенці сплачують за опалення за січень менше 13 гривень за квадратний метр (+фото)

11 лютого 2021 року, 14:53

Мешканці ОСББ «Житловий комплекс «Перовський» на проспекті Алішера Навої, 69 за рахунок енергоефективних заходів сплатять за опалення у січні 12,7 грн за квадратний метр. Це майже втричі менше порівняно з середньозваженим тарифом за опалення у Києві – 33 грн/кв. м. Квартири, площею 60 квадратних метрів, сплачують 600-700 гривень, залежно від показань квартирного лічильника. Про це під час інспекції виконаних робіт у будинку заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

До складу ОСББ «Житловий комплекс «Перовський» входять два будинки – на проспекті А. Навої, 69 та бульварі Перова, 10-А.

«В обох будинках проведені енергоефективні роботи в рамках міської програми співфінансування «70/30%». Тут замінили освітлення, вікна та двері на енергозберігаючі, модернізували внутрішньобудинкові інженерні мережі, реконструювали індивідуальні теплові пункти, що працюють в обох будинках. Загальна вартість робіт у будинках 2,4 млн грн, із яких 70% оплатило місто в рамках програми «70/30%». Враховуючи це, інвестиція мешканців із однієї квартири склала в середньому 1,4 тисячі гривень, яку люди вже повернули у вигляді економії на опаленні та освітленні», – говорить Петро Пантелеєв.

За словами голови ОСББ Олександра Денисенка, об’єднання планує брати участь у міській програмі і цього року.

Загалом у Києві близько 600 будинків провели різні види енергоефективних робіт у рамках програм співфінансування, зекономивши вже 200 млн грн.

«Отримати допомогу від міста у вигляді оплати 70% вартості енергоефективних робіт сьогодні може кожен будинок, зокрема, і той, що обслуговується ЖЕКом. У столиці діє дві муніципальні програми співфінансування, за умовами яких місто оплачує 70% вартості енергоефективних робіт – «70/30%», що працює для ОСББ і ЖБК, та «Капремонти», що діє для так званих жеківських будинків. Людям лише потрібно зібратися на збори, прийняти рішення про те, які види робіт вони прагнуть виконати, та подати протокол», – пояснив заступник голови КМДА.

Комплекс енергоефективних робіт, таких як встановлення теплового пункту в будинку, заміна вікон та дверей, утеплення фасаду та інші роботи, здатні зменшити теплоспоживання й витрати на комунальні послуги на 30-50%.

Інспекція житлового будинку, де проведені енергоефективні заходи в рамках міської програми співфінансування (фото)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]