Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада підтримала рішення про передачу пам’ятника Тарасу Шевченку до Флоренції

11 лютого 2021 року, 14:04

Київрада підтримала рішення про передачу пам’ятника Тарасу Шевченку до Флоренції. Відповідний проект рішення «Про передачу в дар місту Флоренція (Італійська Республіка) бронзової скульптурної композиції «Тарас Григорович Шевченко» підтримав 101 депутат.

«Ми вдячні нашим італійським друзям, що вони встановлять у Флоренції, місті-побратимі Києва, пам’ятник великому українському поету Тарасу Шевченку. І туристи з усіх куточків світу, що після пандемії продовжать відвідувати Флоренцію, бачитимуть там і частину української історії та культури. Думаю, раді будуть і приходитимуть до пам’ятника великому Кобзарю й українці, які мешкають в Італії», – зазначив Віталій Кличко. 

 Він нагадав, що скульптура Тараса Шевченка створена за кошти меценатів. А кілька років тому в Києві на Володимирській гірці встановили пам’ятник видатному італійському поету Данте Аліг’єрі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]