Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві мешканці ОСББ на проспекті Глушкова в підвалі організували власну велопарковку та планують встановити у дворі пункт сортування відходів

27 серпня 2020 року, 15:53

Київське об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Глушкова 9-Д» може слугувати прикладом ефективного та раціонального спільного управління житлом. За два роки роботи в будинку удосконалили протипожежну систему, роботу системи теплопостачання, що скоротила витрати на опалення на 50%, відремонтували вхідні групи тощо. Також в одному з технічних приміщень мешканці облаштували паркомісця для велотранспорту, а у дворі планують розмістити центр сортування відходів. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв під час візиту в будинок та спілкування з головою ОСББ Павлом Жуком.

У зазначеному будинку, що на проспекті Академіка Глушкова, 9-Д у Голосіївському районі столиці, – 498 квартир.

«Житловий будинок досить новий, але вже зараз правління ОСББ та його мешканці акумулюють кошти та інвестують у технічні роботи, щоб навіть через десятки років житлова будівля працювала безпечно й ефективно. Система теплопостачання будинку працює на комфорт та економію мешканців, які в опалювальний сезон за один квадратний метр опалювальної площі сплачують 7-8 гривень. Нині правління ОСББ планує здійснити реконструкцію теплопунктів і котельні, що дозволить досягти більшої економії», – пояснив Петро Пантелеєв.

За словами керівника ОСББ, у двох технічних приміщеннях зробили парковку для велотранспорту, адже все більше людей віддають перевагу більш екологічним засобам пересування містом.

«Для нас особливо цінним є досвід будинку в питанні поводження з відходами. Тут розпочали сортування пластику, скла і паперу. Тим самим, кількість сміття, що потрапляла в загальний «сірий» контейнер та їхала на полігон, зменшилася на 40%. У будинку планують облаштувати спеціальний пункт сортування з дотриманням санітарних вимог і правил, з окремими приміщеннями для двірників та заїзду сміттєвозів», – заявив Петро Пантелеєв.

Також, як повідомив голова ОСББ, у будинку спільно вирішили ввести санкції для боржників.

«Якщо кватира не сплачує за отримані послуги більше двох місяців, автоматично відключається ключ для користування ліфтом. Жорстко, але дієво, боргів не накопичуємо. Більше того, ми щороку акумулюємо кошти, що будуть спрямовані на необхідні ремонти в подальшому», – пояснив Павло Жук.

Петро Пантелеєв зазначив, що будинок є прикладом ефективного управління та результату спільних рішень.

«Коли сусіди досягають згоди в питанні експлуатації будинку, наймають професійних і досвідчених фахівців з управління – це завжди якісний результат за розумні кошти. Тому ми плануємо запровадити платформу, де б такі успішні приклади та досвід були доступні й для інших будинків», – сказав посадовець.

 

Візит у будинок ОСББ на проспекті Академіка Глушкова, 9-Д у Голосіївському районі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]