Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві на базі Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству запрацював дружній до жінок та дівчат простір «Вільна» (+фото)

19 червня 2023 року, 18:06

На лівому березі на базі Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству запрацював дружній до жінок та дівчат простір «Вільна». Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Для нас надважливо, аби всі жінки та дівчата в Києві знали, що їм є на кого покластися! Усі без винятку жінки та дівчата, з якими б проблемами чи метою не зверталися до просторів «Вільна», можуть знайти тут підтримку, допомогу та відчуття спільноти. Це вже другий такий простір у місті Києві, і зараз ми можемо впевнено сказати, що ця модель дуже успішна», – зазначила Марина Хонда.

У просторі «Вільна» жінки та дівчата можуть отримати наступні послуги:

  • групові та індивідуальні сесії з психологинею;
  • тематичні зібрання за чаєм або кавою;
  • консультації щодо спеціалізованих сервісів та служб психосоціальної підтримки;
  • творчі майстер-класи (малювання, рукоділля, театральне мистецтво, кулінарія тощо);
  • спортивні заняття (йога, пілатес, танці тощо);
  • кар’єрні сесії (історії успіху відомих жінок, профорієнтація, пізнавальні лекції від лікарів, психологів та експертів у різних сферах діяльності, розмовні клуби з української/англійської мови).

«У просторі «Вільна» кожна дівчина і жінка, незалежно від мети звернення, може знайти підтримку і допомогу. Тут вони формують міцну спільноту, відновлюють своє фізичне та психічне здоров’я і на мить можуть забути про жорстоку реальність, яку проживають українці. Ми сподіваємося, що цей простір, який ми відкриваємо сьогодні, стане місцем сили, підтримки і тепла для всіх жінок та дівчат, які цього потребують. Для мене це місце – ще одне підтвердження неймовірної єдності, яку українці демонструють у часи війни. Єдність, яка здатна зцілювати рани», – сказав заступник представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Мустафа Ельканзі.

Адреса простору «Вільна» на лівому березі Києва: вул. Райдужна, 6-А (2 поверх).

Графік роботи: середа-неділя, із 11:00 до 20:00.

Стежити за анонсами заходів, які проходять у просторі «Вільна», можна в соціальних мережах: Facebook та Telegram.

Довідково.

Діяльність простору здійснюється завдяки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення за підтримки уряду США (Бюро USAID із питань гуманітарної допомоги) через імплементаційного партнера – Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Відкриття простору «Вільна» на базі Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]