Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві перевірки стану укриттів тривають постійно. З 2022 року проведено понад 9 тисяч інспекцій

03 червня 2023 року, 13:51

У столиці моніторинг стану укриттів та сховищ, а також інспекції тих об'єктів, щодо яких надходять зауваження, здійснюється постійно. Так, у 2022 році, за дорученням Київського міського голови  Віталія Кличка, особовий склад КО «Муніципальна охорона» здійснив майже 4 тисячі перевірок захисних споруд цивільного захисту щодо вільного доступу громадян до споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Крім того, постійний моніторинг за технічним станом укриттів та сховищ, а також за наданням доступу до них здійснюють представники Департаменту муніципальної безпеки КМДА спільно з районними державними адміністраціями, головне управління ДСНС в м. Києві та громадські активісти, яких місто долучило до контролю за захисними спорудами.

Загалом протягом 2022 та 2023 років у Києві провели понад 9 тисяч інспекцій укриттів та сховищ. Інспектори перевіряли, чи є оперативний доступ до укриття, чи призначений комендант або відповідальна особа, чи позначені місця розташування захисних споруд табличками (написами) та покажчиками руху до них.

Усі результати передали начальникам відділів з питань цивільного захисту райдержадміністрацій для реагування та оперативного усунення порушень, адже відповідальність за належне функціонування укриттів несуть глави районів столиці. Кошти на облаштування укриттів з міського бюджету виділяються саме РДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]