Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві прийом заявок на конкурс енергоефективних проєктів «70/30» продовжили до 1 березня

30 січня 2023 року, 16:49

Прийом енергоефективних проєктів «70/30» продовжено ще на один місяць – до 1 березня 2023 року. Таке рішення прийнято на черговому засіданні комісії для проведення конкурсу з реалізації енергоефективних проєктів у житлових будинках Києва, де створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Про це повідомив заступник голови КМДА та голова конкурсної комісії Петро Пантелеєв.

  Він нагадав, що зазначена програма допомагає мешканцям житлових будинків, де створені ОСББ та ЖБК, виконати енергоефективні заходи та зменшити вартість комунальних послуг шляхом співфінансування: 30% оплачують мешканці, а 70% – міський бюджет.

Проєкти-переможці конкурсу 2022 року, роботи яких не були розпочаті, виконуватимуть у 2023 році.

До переліку робіт, що можуть бути виконані в будинку, належать такі види: капітальний ремонт (реконструкція, модернізація, технічне переоснащення, встановлення) теплових пунктів; капремонт та утеплення фасадів; капремонт і теплоізоляція дахів та підвальних перекриттів; заміна вікон та дверей на енергозберігаючі місцях загального користування; капремонт (реконструкція, модернізація) внутрішньобудинкових інженерних мереж; встановлення будинкових лічильників теплової енергії та/або гарячої води; капремонт (реконструкція, модернізація) систем електричного освітлення із заміною освітлювальних приладів у місцях загального користування на енергоефективні та/або із встановленням датчиків руху для регулювання освітленості в місцях загального користування; реконструкція або технічне переоснащення систем електропостачання та/або теплопостачання та/або гарячого водопостачання із застосуванням відновлюваних чи альтернативних джерел енергії; капремонт (реконструкція, технічне переоснащення) внутрішньобудинкового електричного обладнання; інші енергоефективні заходи.

Форма для подання проєкту затверджена додатком до Положення про конкурс проєктів із реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках Києва, у яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках, затвердженого рішенням Київської міської ради від 26.12.2014 року № 865/865 (зі змінами).

До проєкту, відповідно до пункту № 6 Положення, слід додати пакет документів:

  • техніко-економічне обґрунтування проєкту;
  • документ, що підтверджує повноваження особи на підписання проєкту;
  • документи, що підтверджують наявність одного або кількох видів гарантування оплати;
  • витяг із протоколу загальних зборів співвласників, що підтверджує їхнє рішення брати участь у конкурсі;
  • проєктно-кошторисна документація (робочий проєкт) та позитивний експертний звіт напрямків (видів робіт), що в рамках проєкту передбачається виконати за рахунок коштів бюджету Києва;
  • копії Статуту ОСББ/ЖБК.

  Важливо зазначити, що прийом проєктів для участі в конкурсі здійснюватимуть фахівці Департаменту житлово-комунальної інфраструктури винятково за попереднім записом щоденно із 08:40 до 11:40 за адресою: вул. Велика Житомирська, 15-А, каб. 9. Записатися для подання проєктної пропозиції можна за телефоном: (044) 279-81-86.

  До розгляду приймають тільки ті проєкти, які мають повний комплект документів. У разі відсутності будь-якого документу з переліку проєкт не приймається до розгляду і повертається представнику ОСББ/ЖБК.

  Нагадаємо, що прийом заявок для участі в конкурсі з енергоефективних проєктів «70/30» у 2023 році розпочато 28 листопада 2022-го.

Увага! Під час повітряної тривоги проведення прийому проєктів на участь у конкурсі призупиняється.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]