Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві проведуть перевірку функціонування систем опалення в будинках для стабільної роботи в умовах низьких температур

08 січня 2024 року, 16:02

У Києві проведуть позачергову перевірку в житлових будинках на предмет усунення управляючими компаніями зауважень у роботі систем теплопостачання. Оскільки зниження температури буде тривати, і недоліки в будинкових системах опалення можуть призвести до їх пошкоджень та аварійних випадків. Про це в ефірі ТРК «Київ» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що при таких низьких температурах навіть найменші протяги чи порушення ізоляції в будинку можуть спричинити розмерзання трубопроводів. Тому всі без винятку компанії та посадові особи, які забезпечують обслуговування житлових будівель, мають перевірити технічні приміщення та місця загального користування.

«Система теплопостачання в будинку вразлива саме в тих місцях, де може бути прохолодно. Тому не повинна бути пошкоджена теплоізоляція, не повинні бути відкриті вікна на горищах. Усі ці речі необхідно контролювати протягом зими. Якщо циркуляція води в системі опалення зупиняється, то під впливом морозу ці ділянки трубопроводу можуть пошкодитись. Тому будинки треба ще раз швидко перевірити і усунути, якщо є, подібні недоліки», – сказав Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, 5 січня Рада оборони міста Києва з огляду на прогнозоване різке зниження температури повітря та потенційну загрозу масованих обстрілів української столиці доручила житлово-експлуатаційним підприємствам, керівним компаніям усіх форм власності, ОСББ і ЖБК у будь-який час доби не допустити замерзання системи опалення в разі надзвичайної ситуації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]