Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві пройде літня школа «Вулиці для людей»

01 червня 2021 року, 14:02

Із 11 до 17 липня в Києві пройде літня школа «Вулиці для людей». До участі запрошуються інженери-проєктувальники, архітектори, працівники департаментів транспорту муніципалітетів, центру організації дорожнього руху, урбаністи, соціологи, міські дослідники, студенти профільних спеціальностей, громадські активісти. Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Протягом тижня учасники шукатимуть відповіді та рішення, якою має бути вулиця в сучасному місті, щоб бути комфортною для всіх? Що потрібно враховувати під час проєктування та планування інфраструктури?

Школа матиме не лише теоретичний, а й практичний напрям. Учасники розбиратимуть реальні кейси київських вулиць.

На літній школі учасники:

  • опанують нові підходи транспортного та міського планування;
  • ознайомляться із сучасними інструментами для дизайну вулиць;
  • стануть частиною спільноти професіоналів, які використовують у своїй роботі сучасні підходи для появи інклюзивних та комфортних вулиць в українських містах.

Робота школи буде сфокусована на застосуванні ДСТУ 8906:2019 планування та проєктування велосипедної інфраструктури. Робота учасників школи відбуватиметься за участю німецьких та українських експертів із німецькою освітою.

Напрацювання Літньої школи будуть передані Департаменту транспортної інфраструктури для розгляду запропонованих ідей.

Реєстраційна форма відкрита до 14 червня: https://bit.ly/34ycF5a.

Участь у літній школі є безкоштовною (організатори покривають видатки на проїзд, проживання та харчування учасників). Місце для участі надається за результатами відбору командою організаторів.

Робочі мови літньої школи: українська та англійська. Матеріали та виступи англомовних експертів будуть перекладені українською мовою.

Проєкт реалізує ГО U-Cycle у партнерстві з Союзом українських студентів у Німеччині (СУСН), Департаментом транспортної інфраструктури КМДА, ГО «Екодія» за підтримки Center of International Migration and Development.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]