Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві пройшов льодовий перформанс «Знищимо насильство» (+фото)

25 листопада 2020 року, 19:10

У Києві відбувся льодовий перформанс «Знищимо насильство», приурочений до початку Міжнародної акції «16 днів проти насильства». Захід у сквері імені І. П. Котляревського провів Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Заступниця голови КМДА Марина Хонда зазначила, що за рік, який минув після переформатування Центру, в Києві зроблено дуже багато щодо роботи з жінками, дітьми та чоловіками, які зазнають насильства в родині. Зокрема, запрацювала гаряча лінія «15-00», відкрили дві «кризові кімнати» і постійно проводиться інформаційно-просвітницька робота щодо запобігання насильству.

Вона також подякувала працівникам Центру, психологам, юристам та усім людям, які допомагають постраждалим від домашнього насильства.

«Насильство – неприйнятне явище у нашому суспільстві. І дуже добре, що ми можемо відкрито говорити про це, не боїмося обговорювати проблему насильства навіть на державному рівні. Мені дуже б хотілося, щоб люди не соромилися звертатися за допомогою поліції та соціальних служб, не побоювалися говорити про те, що відбувається в їхніх родинах. Я хотіла би подякувати Фонду народонаселення ООН, спільно з яким ми так активно розбудовуємо єдину систему протидії та запобігання домашньому насильству», – зазначила Марина Хонда.

Під час заходу заступниця голови КМДА вручила подяки міського голови соціальним працівникам, які працюють у галузі протидії насильству.

Захід відбувся в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, який є початком міжнародної кампанії «16 днів проти насильства».

Під час проведення перформансу його учасники розбили тематичну скульптуру з льоду, що символізує знищення такого явища як насильство в усіх його проявах. Сквер у цей час був підсвічений помаранчевим кольором, який є символом боротьби з гендерно зумовленим насильством.

 

Довідково.

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Акція в Україні стартує 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Основними завданнями акції є:

  • привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
  • активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;
  • проведення інформаційних кампаній із метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми;
  • формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Льодовий перформанс «Знищимо насильство», приурочений до початку Міжнародної акції «16 днів проти насильства»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]