Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За перші два місяці осені у столиці демонтували майже 1 850 незаконно встановлених елементів благоустрою

09 листопада 2023 року, 12:03

Із вересня у столиці демонтували майже 1 850 елементів благоустрою, що розміщувалися на вулицях без дозвільних документів. Про це повідомив в.о. директора комунального підприємства «Київблагоустрій» Андрій Коваль.

Усім власникам тимчасових споруд інспектори благоустрою попередньо вносили приписи. Вимога – у зазначений термін надати дозвільні документи або самостійно демонтувати ТС та відновити благоустрій. Якщо документи не надходять до КП «Київблагоустрій», фахівці підприємства проводять демонтаж за дорученням Департаменту територіального контролю міста Києва.

Із початку осені найбільше було демонтовано тимчасові споруди сезонної торгівлі – майже 1300 елементів благоустрою. Це пов’язано з тим, що під час осіннього періоду збору врожаїв на вулицях столиці з’являється все більше торгівлі «із землі». «Київблагоустрій» нагадує киянам, що якість товарів на нелегальних ятках ніхто не може гарантувати. Тож закликає не купувати продукцію з рук та не наражати себе на небезпеку.

«Демонтажі незаконних елементів благоустрою відбуваються щодня. До нашого підприємства часто надходять скарги щодо розміщення незаконних МАФів і стихійної торгівлі на газонах, зупинках, у переходах чи просто на пішохідних зонах. Така торгівля заважає вільному пересуванню містян та псує естетику столичних вулиць», –  розповів Андрій Коваль.

Він додав, що за цей період фахівці підприємства спільно з власниками, які самостійно прибрали свої тимчасові споруди, також демонтували 113 засобів пересувної торгівлі (автолавок), понад 250 тимчасових споруд та інші елементи, що розміщувалися у столиці незаконно.

Усі демонтовані елементи благоустрою перевозять та зберігають на майданчиках для тимчасового зберігання безхазяйного майна комунального підприємства «Київблагоустрій».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]