Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві триває боротьба з ожеледицею: водіїв закликають дотримуватись безпечної дистанції

10 грудня 2020 року, 19:56

У Києві продовжується боротьба з ожеледицею, на дорогах столиці працює 341 одиниця спецтехніки та 50 бригад з ручного прибирання, які обробляють дороги посипальними матеріалами для профілактики ожеледиці. Дорожники посипають також сходи і тротуари. Всі шляхово-експлуатаційні підприємства працюють у посиленому режимі.

Утім, як наголошує КК «Київавтодор», ситуація із трафіком ускладнюється водіями, які не підготувались до зимового сезону.

Так, водій вантажівки на «лисій» гумі не впорався з керуванням і спровокував ДТП на Столичному шосе. Через аварію рух на магістралі значно ускладнено.

Підприємство закликає водіїв в умовах ожеледиці дотримуватись безпечної дистанції. На дорогах бути пильними й не відволікатись від кермування. А також не використовувати транспорт із літніми шинами, аби не наражати на небезпеку себе та інших учасників руху!

Також під час погіршення погодних умов необхідно бути максимально обережними, пересуваючись містом. Зокрема, дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань; не забувати вмикати габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі; при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

Нагадуємо, що за прогнозом синоптиків, уночі 11 грудня в Києві утримається ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Окрім того, у зв’язку із посиленням вітру та попередженням про погіршення погодних умов, полотнище прапора на головному флагштоку країни приспущено до ранку.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]