Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відкрили унікальну виставку «Аліса в країні див», для створення якої використали 50 тисяч квітів

28 травня 2020 року, 14:34

У київському парку «Перемога» відкрили унікальну виставку квіткових інсталяцій, присвячену роману «Аліса в країні див». Виставка об’єднує 5 локацій з 3D-об’єктами та фотозонами. Для створення виставки працівники КО «Київзеленбуд» використали більше 50 тисяч квітів. Про це під час відкриття виставки повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Розпочинається літній сезон, коли в парках та скверах Києва особливо людно. І мені дуже приємно відзначати, що все більше киян обирають для прогулянок та відпочинку відремонтовані парки і сквери. Заради цього ми і працюємо. Дякую колективу міського зеленбуду, завдяки зусиллям якого проводяться достойні й красиві заходи. Наприклад, над створенням виставки «Аліса в країні див» 40 фахівців працювали понад 2 місяці. Додаткових коштів для виготовлення композицій не виділялось. Ми запрошуємо усіх охочих відвідати захід», – розповів Петро Пантелеєв.

Однак, Петро Пантелеєв наголосив, що відповідальність про власну безпеку і безпеку оточуючих – на першому місці.

«Маска, санітайзери та дистанція – must have для громадських місць», – сказав Петро Пантелеєв.

Також він зауважив, що у столиці тривають масштабні роботи в парках та скверах.

«Ми не припиняємо ремонти у київських парках: майже готовий до відкриття парк вздовж просп. Романа Шухевича на Троєщині. У парку «Сирецький» вже завершуються роботи із влаштування танцювального майданчика, інтерактивного фонтану, який гратиме улюблені композиції для дітей. Фонтан буде і в парку «Совки» на вхідній групі. На завершальній стадії капремонт парку Партизанської слави. Тут відвідувачів зустрічатиме світловий фонтан із 5 арок. Триває перша черга капремонту у фітнес-парку «Лебедине», що матиме кілька спортивних зон для відвідувачів різного віку та вподобань», – зазначив Петро Пантелеєв.

Загалом після масштабної реконструкції цього року у Києві відкриють 18 парків та скверів. На їх облаштування місто спрямує майже 500 млн грн.

Дізнавайтеся першими про головні новини столиці – підписуйтеся на офіційний Telegram-канал КМДА: https://t.me/KyivCityOfficial

 

Виставка квіткових інсталяцій «Аліса в країні див» у парку «Перемога»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]